GOSTUJE POSLEDNJA JAGOŠEVA PREDSTAVA: U Narodnom pozorištu u Beogradu "Ćelava pevačica" u postavci preminulog reditelja

V.V.S.

03. 11. 2023. u 16:20

POSLEDNjA predstava u režiji Jagoša Markovića izvedena je letos u Centru za kulturu Tivat: sada "Ćelava pevačica" Ežena Joneska gostuje 12. i 13. novembra na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta.

ГОСТУЈЕ ПОСЛЕДЊА ЈАГОШЕВА ПРЕДСТАВА: У Народном позоришту у Београду Ћелава певачица у поставци преминулог редитеља

foto promo

U novoj verziji čuvenog Joneskovog dela (koje je Marković adaptirao i za njega uradio izbor muzike) igraju Olga Odanović, Branko Vidaković, Dubravka Drakić, Momčilo Otašević, Sandra Bugarski i Branimir Popović.

Predstava, premijerno izvedena 1. jula ove godine u okviru Festivala mediteranskog teatra "Purgatorije", groteska je dovedena do maksimuma u skladu sa komadom i korišćenjem glumaca poput aktera Čaplinovih slepstika.

- Uvek je ispod komedije drama i teško je sada govoriti o toj predstavi koja je jako ozbiljna, a ja želim da se publika, odnosno, narod smeje. Kad je besmisao? Kad nema Boga, kada nema ljubavi. Onda čovek misli da je on Bog i gotovo - onda počinje taj apsurdni i besmisleni svet. Premeštanje Joneskovih likova iz Londona u Boku, njima daje poseban šarm i specifičnu harizmu. U njima se identifikujemo i prepoznajemo, te počinjemo da se smejemo samima sebi - govorio je Marković uoči premijere "Ćelave pevačice".

Joneskov originalni tekst na bokeški dijalekt preveo je Neven Staničić koji potpisuje i scenski govor, kostime je uradila Marija Marković-Milojević, scenografiju Tara Lazarević-Kisić a dizajn svetla Radomir Stamenković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave