NABOJI UNUTRAŠNJE ENERGIJE: Dela Daniele Fulgosi na retrospektivi u Grafičkom kolektivu

M.A.K.

30. 10. 2023. u 17:44

RETROSPEKTIVNA izložba Daniele Fulgosi, vizuelne umetnice koja je više od tri decenije prisutna na domaćoj sceni, kao snažna autorska pojava, biće otvorena do 18. novembra u Grafičkom kolektivu.

НАБОЈИ УНУТРАШЊЕ ЕНЕРГИЈЕ: Дела Даниеле Фулгоси на ретроспективи у Графичком колективу

Foto promo

Ova redovna profesorka Fakulteta primenjenih umetnosti, koja je izlagala na 30 samostalnih i više od 280 grupnih postavki, u zemlji i inostranstvu, za svoj umetnički rad dobila je 15 nagrada za grafiku, crtež i umetničke knjige.

- Fulgosi ima kreativnu moć da na najbolji način revitalizuje linorez, linogravuru ili kolaž i sopstvenim primerom demantuje eventualnu ideju o njihovoj medijskoj prevaziđenosti ili istrošenosti - piše u najavi Grafičkog kolektiva. - U kontekstu ovako postavljenog stvaralačkog sistema, magistralnom linijom dominira figuracija, a ortografija ovog rukopisa izražava ekspresivan crtež čiji izdanci su veoma uočljivi u mediju grafike. Kritičari su zapažili da žestokim likovnim sredstvima, umetnica ispoljava naboje svoje unutarašnje energije.

Radovi Daniele Fulgosi se nalaze u kolekcijama Narodnog muzeja, Muzeja Savremene umetnosti u Beogradu, Muzeja Grada Beograda, Muzeja žrtava genocida,kao i u Wiener Art kolekciji, Galeriji savremene likovne umetnosti u Nišu, Grafičkom kolektivu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)