SELEKTORI MEĐUNARODNIH FESTIVALA U BEOGRADU: Filmski centar Srbije predstavio domaću produkciju za narednu godinu

V.V.S.

30. 10. 2023. u 14:45

FILMSKI centar Srbije organizovao je prvo izdanje specijalnog programa Belgradeworks-in-progress. U okviru te aktivnosti, grupa selektora međunarodnih filmskih festivala doputovala je na poziv i u organizaciji FCS u našu zemlju kako bi se upoznali sa najnovijom domaćom produkcijom, odnosno sa srpskim filmovima koji će biti spremni za prikazivanje u 2024. godini.

СЕЛЕКТОРИ МЕЂУНАРОДНИХ ФЕСТИВАЛА У БЕОГРАДУ: Филмски центар Србије представио домаћу продукцију за наредну годину

foto D.Udovičić

Gosti koji su boravili u Beogradu su Danijela Šreir, selektorka programa "15 dana autora" (Quinzainedes cinastes) Kanskog festivala, Lorenco Espozito, član selekcionog komiteta Berlinskog filmskog festivala i Paolo Bertolin, selektor venecijanske "Mostre".

FCS je organizovano susret domaćih filmskih profesionalaca sa selektorima. Na panelu kojim je moderirao Stefan Ivančić, gosti Filmskog centra Srbije su predstavili festivale za koje rade i njihove programske celine i na taj način približili svoj rad prisutnim producentima i rediteljima.U okviru zatvorenih projekcija, koje su održane u sali srpskog filma u MTS dvorani, selektori su imali priliku da se upoznaju sa petnaest srpskih dugometražnih filmova, sedam igranih i osam dokumentarnih, koji se nalaze u završnim fazama postprodukcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)