PRIČA O LJUBAVI: Premijera predstave "Zatvaranje ljubavi", u režiji Luke Jovanova na sceni Bitef teatra

V.V.S.

23. 10. 2023. u 14:09

U BITEF teatru sprema se premijerno izvođenje predstave "Zatvaranje ljubavi", po tekstu Paskala Rambera (režija i koncept scene Luka Jovanov) u kojoj igraju Maja Šuša i Slaven Došlo.

ПРИЧА О ЉУБАВИ: Премијера представе Затварање љубави, у режији Луке Јованова на сцени Битеф театра

foto Bitef teatar

- Ovo je predstava o ljubavi, o tome koliko razorno može da bude kada ljubav prestane da postoji, kada mora da se završi, o tome kada gubitak postane jedina realnost - objašnjava enjditelj Luka Jovanov. - Spektakularni događaj konačnog razdvajanja dvoje ljudi, Paskal Ramber smešta u neku vrstu "komore za mučenje" u kojoj su reči jedino oružje, koja je izgrađena kao mreža onoga što smo svi mogli da čujemo, vidimo i doživimo...Želimo da ohrabrimo ljude na slušanje, da ih vratimo slušanju, naučimo slušanju. Želimo da od jednostavne prostorne distance između dvoje ljudi stvorimo čitav svet, mapu osećanja, mapu kretanja tuge, mapu smrvljenih nerava, otisak zajedničkog vremena...

Kostim potpisuju Dunja Maksimović i Jana Stankovski, dizajn zvuka Nikola Radeka, a plakat Jana Stankovski. Predstava je rađena u saradnji Bitef teatra i Belefa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)