ROĐENDAN MALOG POZORIŠTA "DUŠKO RADOVIĆ": Tokom trodnevnih svečanosti biće predstavljen i novi logo teatra za najmlađe

V.V.S.

20. 10. 2023. u 15:54

MALO pozorište "Duško Radović" obeležava 74 godine postojanja trodnevnim programom od 21. do 23. oktobra: radionicom za decu i roditelje, programom na Tašmajdanu, dodelom priznanja, kao i predstavljanjem novog logotipa koji je osmislio dizajner Slavimir Stojanović Futro.

РОЂЕНДАН МАЛОГ ПОЗОРИШТА ДУШКО РАДОВИЋ: Током тродневних свечаности биће представљен и нови лого театра за најмлађе

foto promo

Poslednjeg dana proslave u "RadovićU" je planirana svečanost na kojoj će biti dodeljene godišnje i jubilarne nagrade, a ovom prilikom, prvi put će biti predstavljen i novi grafički znak (logotip) pozorišta, čiji kreator je grafički dizajner Slavimir Stojanović Futro:

Kako najavljuju iz teatra za najmlađe, novi logo "Radovića", u stvari, "ekstenzija je postojeće ilustracije Duška Petričića, koja je svojom genijalnošću obeležila detinjstva čitavih generacija, ali je zbog likovne kompleksnosti morala da istrpi formalnu redukciju kako bi nesmetano funcionisala i u digitalnom okruženju." To je i dalje ostao onaj isti zaigrani dečko, u kojem mnogi od nas vide baš Duška Radovića, koji ovom prilikom svoju lucidnost kao večnu tajnu krije ispod šešira od ćiriličnog slova D.

- Sve protekle godine posvećene su deci i mladima, a rođendan obeležavamo sa željom da svako dete u Beogradu i Srbiji naše pozorište smatra svojim prostorom slobode, ushićenja i radosti - ističe direktorka Bojana Karajović.

Tokom vikenda planirana je lutkarska radionica za decu i roditelje, a deo programa biće priređen i u omiljenom beogradskom parku na Tašmajdanu gde će glumci Malog pozorišta zajedno sa decom organizovati potragu za skrvenim logom pozorišta. Najbrži tragači biće nagrađeni na biletarnici Malog pozorišta "Duško Radović". Inače, priprema se i nova predstava - premijera "Beskrajne priče" po romanu Mihaela Endea u režiji Ane Tomović očekuje se 24. novembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)