APLAUZI "HEROJIMA HALIJARDA": Svi detalji premijere grandioznog projekta Radoša Bajića

Marina Mirković

11. 10. 2023. u 16:20

DUGO najavljivani i iščekivani, a još mnogo duže pripremani i realizovani film "Heroji Halijarda", odista grandiozan projekat scenariste i reditelja Radoša Bajića - od sinoć je najzad pred domaćom publikom.

АПЛАУЗИ ХЕРОЈИМА ХАЛИЈАРДА: Сви детаљи премијере грандиозног пројекта Радоша Бајића

Zoran Jovanović

Premijera u MTS dvorani osmišljena je baš kako i dolikuje ovakvom filmskom spektaklu, glamurozno od početka do kraja, od crvenog tepiha kojim su prošetali članovi autorske, glumačke i producentske ekipe, do svečanog prijema u Skupštini grada Beograda.

Dug je put prešao Bajić do ovog trenutka, do sinoćnjeg aplauza premijerne publike i prispeća "Heroja Halijarda" na redovne repertoare svih bioskopa u zemlji, na kojima će se film naći od sutra.

Prevazišao je na tom putu mnoštvo prepreka, susreo se sa pokušajima diskreditovanja, zluradim komentarima i podmetnutim "skandalima" da bi, najzad, prepustio svoje ostvarenje sudu gledalaca - onom jedinom koji ga, kako kaže, interesuje i dotiče. Sam je, kako uvek ističe, sve što je imao, znao, umeo i želeo da saopšti na ovu temu - saopštio u filmu.

Dugo je autor želeo da snimi filmsku pripovest o "Halijardu", zadivljen tim veličanstvenim istorijskim događajem ali pođednako inspirisan i ličnom dramom pojedin(a)ca u kovitlacu istorije, tragedijom jedne porodice kroz koju se prelama kolektivna, nacionalna nesreća, ali i tragika jednog vremena na globalnom planu.

U publici

UZBUDLjIVU filmsku priču o spektakularnoj operaciji spasavanja američkih pilota, koja se odigrala u predvečerje Drugog svetskog rata, odgledao je među prvima i ambasador SAD Kristofer Hil. U publici u MTS dvorani našli su se i patrijarh SPC Porfirije, ministri Maja Gojković i Nikola Selaković, odlazeći gradonačelnik Aleksandar Šapić koji se članovima ekipe obratio na svečanom prijemu u Skupštini grada...

Spektakularna je, monumentalna bila operacija "Halijard", te je kao takva dobila dostojan filmski omaž - za 140 minuta filma, koji će docnije biti prikazan i kao televizijska serija, osim maestralne glumačke postave, samog autora i producenata (koji su se, uz pomoć institucija i sponzora, pobrinuli za organizaciju i realizaciju tako grandioznog projekta) zaslužna je i velika ekipa profesionalaca, kojih je na ođavnoj špici popisano bezmalo pet stotina!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)