ALMODOVAR U POZORIŠTU NA TERAZIJAMA: Priprema se mjuzikl "Žene na ivici nervnog sloma" u našem jedinom muzičkom teatru

V.V.S.

10. 10. 2023. u 15:42

PO istoimenom filmu Pedra Almodovara "Žene na ivici nervnog sloma", u Pozorištu na Terazijama sprema se licencirani mjuzikl (režija Nebojša Bradić) čije je premijerno izvođenje, u dve podele, najavljeno za 20. i 21. oktobar.

АЛМОДОВАР У ПОЗОРИШТУ НА ТЕРАЗИЈАМА: Припрема се мјузикл Жене на ивици нервног слома у нашем једином музичком театру

foto Pozorište na Terazijama

Bradić, koji je na istoj sceni već postavio "Brodvejske vragolije 2019. godine, kaže da novi naslov spada u atipični mjuzikl, zato je i nazvan "art mjuzikl".

- Verujemo da u Beogradu ima publike kojoj će se dopasti predstava koja nije u već prepoznatljivom ključu. Ljubitelji filma će prepoznati sastojke kultnog Almodoravog filma. U fokusu su žene čiji odnosi sa muškarcima dovode do burna dva dana ljubavi, konfuzije i strasti - objašnjava reitelj. - Naša predstava podjednako duguje filmskom tvorcu koliko i žanru farse. U "almodoravovskom" miksu je s jedne strane, zabavno i duhovito, s druge, tužno...Brza smenjivanja emocija reflektuju unutrašnji svet zaljubljenih i ostavljenih žena. Zato je ovaj mjuzikl posveta ženi koja, uprkos svemu, uspeva da preživi, opstane i bude svoja.

Tekst za predstavu uradila je Džefri Lejn, muziku i stihove Dejvid Jazbek,a pozorišna verzija filmskog hita premijerno je viđena na Brodveju 2010, potom na Vest Endu pet godina kasnije. Za beogradsku predstavu prevod i prepev uradio je Slobodan Obradović, a muzičku direkciju Ivan Ilić.

- Svi su u predstavi angažovani kao pevači, svi rade sve,a to je standard koji se uveliko sprovodi na Brodveju i Vest Endu - istako je Ilić, dok koreograf Igor Barberić, dodaje: - Ovo će biti mjuzikl u kome svaki song ima svoju radnju i sve priča svoju priču.

Kako je objasnio v.d.upravnika Rade Marjanović za "duplu" podelu su se odlučili jer imaju mnogoljudni ansambl, pa zbog moguće bolesti ili zauzetosti umetnika još od "Čikaga" praktikuju da velike predstave rade u dve podele. Zato će se u ulozi Pepe smenjivati Ivana Popović i Jelna Stupljanin, Lusia će biti i Ivana Knežević i Nataša Marković, Karlos je Slaven Došlo i Arsenije Tubić,a Ivana će igrati samo Hadži Nenad Maričić...

Scenografiju za predstavu uradio je uradio Miodrag Tabački, kostime Staša Jamušakov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)