OSVOJILI ŠEST NAGRADA: Predstava "LJubav i violina" Dečjeg pozorišta u Subotici briljirala na "Lut festu"

J. L.

03. 10. 2023. u 15:03

Predstava “Ljubav i violina” Dečjeg pozorišta u Subotici, u režiji mlade ruske rediteljke Ane Vovčok, bila je deo glavnog takmičarskog programa 24. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za decu “Lut fest”, koji je ove godine održan od 24. do 29. septembra u Istočnom Sarajevu.

ОСВОЈИЛИ ШЕСТ НАГРАДА: Представа Љубав и виолина Дечјег позоришта у Суботици бриљирала на Лут фесту

Foto Privatna arhiva

U konkurenciji deset pozorišta iz Srbije, Estonije, Francuske, Izraela, Federacije BiH i Republike Srpske, osvojila je čak šest nagrada uključujući i Gran pri za najbolju predstavu u celini.

Stručni žiri Festivala u sastavu reditelj Bonjo Lungov (Bugarska), dramaturg i reditelj Milan Mađarev (Srbija) i profesor muzike Mladen Janković (Republika Srpska) predstavi “Ljubav i violina” dodelio je šest nagrada, od kojih je prva - Gran pri “Zlatna anima” za najbolju predstavu u celini.

Pored ove, Dečje pozorište ponelo je još pet nagrada - za najlutkovitiju predstavu "Kamena ruka - Henrik Jurkovski", zatim nagrada "Poetika lutkarskog izraza Vojislav Vojo Vujanović", Alisa Oligerova ponela je nagradu za najbolje estetsko i tehničko rešenje lutaka, dok su nagradu za animaciju dobili Branislav Trifković za više uloga u ovoj predstavi, i Marta Aroksalaši, za ulogu hiperaktivne bake.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)