MIĆANOVIĆ KAO OTAC KOŠARKAŠKOG MOCARTA: U Šibeniku počelo snimanje filma o slavnom Draženu Petroviću

U ŠIBENIKU je počelo snimanje filma „Nešto jače od mene – priča o Draženu Petroviću“ koji će rasvetliti život najslavnijeg hrvatskog košarkaša.

МИЋАНОВИЋ КАО ОТАЦ КОШАРКАШКОГ МОЦАРТА: У Шибенику почело снимање филма о славном Дражену Петровићу

Foto: Jutjub printskrin/CroPETROforeverNBA

Redatelj je Danilo Šerbedžija, sin glumca Radeta Šerbedžije, a scenario je napisao Ivan Turković-Krnjak. Film će obuhvatiti sve faze života Dražena Petrovića, od mladosti u Šibeniku do briljantne karijere u Evropi i Americi, sve do tragičnog kraja, automobilske nesreće 1993. godine, kada je izgubio život. 

Producent je Kinoteka, u saradnji sa koproducentima sa američkom kućom RTG i producentskim kućama ”Living pictures” iz Srbije i ”December“ iz Slovenije. Radi se o vrlo zahevnoj produkciji koja podrazumeva snimanje na nekoliko lokacija na području grada Šibenika, kao i angažman oko sedamdeset filmskih radnika koji se trude da verno dočaraju život košarkaškog Mocarta.

FOTO: Mok.hr/Privatna arhiva

Snimanje je započeto na mestu odakle kreće legenda, upravo na šibenskom Baldekinu, četvrti Draženovog detinjstva, a nakon Šibenika filmska ekipa pratiće životni put košarkaškog velikana na lokacijama u Zagrebu i u SAD. Baš kao što je to slučaj i kod snimanja velikih svetskih produkcija, na ulicama Šibenika uvedena je i posebna regulacija saobraćaja jer su gradske vlasti i građani Šibenika pokazali puno razumevanje.

Za ulogu Dražena Petrovića odabran je mladi glumac Domagoj Nižić, a Dražena kao dečaka glumi Šibenčanin Tonko Stošić, učenik sedmog razreda. Glavna ženska uloga poverena je Zrinki Cvitešić, koja je poslednjih deset godina filmske uloge zamenila pozorišnim.

FOTO: Fejsbuk

- Ima jedna rečenica u scenariju, a ide ovako: “Njegov život je košarka, mi ostali, mi smo tu samo da mu pomognemo”. Ovaj film je priča o Draženu, mi ostali smo zaista tu samo da pomognemo. Njegova je priča inspiracija deci i mladima već dobrih 40 godina. Lično mi je kroz ulogu majke najvažnije da pokažem kako su briga, ljubav, vaspitanje i podrška najvažniji temelji na kojima dete može da stasa u čoveka sa velikim č - kaže Zrinka Cvitešić, koja glumi Draženovu majku Biserku.

Dragan Mićanović, srpski glumac sa međunarodnom karijerom, odabran je za ulogu Draženovog oca, Jole Petrovića.

Foto V. Danilov

 

- Kada snimate film o tako voljenoj osobi kakav je bio, a i dan danas ostaje Dražen, koji je svojim radom i talentom inspirisao toliko klinaca toga doba, a i mnoge buduće generacije, uzbuđenje je veliko kao i odgovornost - kaže Mićanović.

Plan je da film ugleda svetlo dana 22. oktobra sledeće godine, kada bi Dražen Petrović proslavio 60. rođendan. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu