PRIZNANJA ZA „PODRUČJE BEZ SIGNALA“ i „KLJUN“: Na festivalu filmske režije u Leskovcu dodeljene nagrade najboljim serijskim ostvarenjima

I. M.

17. 09. 2023. u 18:57

OD ove godine Leskovački internacionalni festival filmske režije(LIFFE) uveo je novi program u kome se takmiče reditelji serijskih ostvarenja.

ПРИЗНАЊА ЗА „ПОДРУЧЈЕ БЕЗ СИГНАЛА“ и „КЉУН“: На фестивалу филмске режије у Лесковцу додељене награде најбољим серијским остварењима

foto: LIFFE

U kategoriji za najbolju režiju mini serije nagrađen je Dalibor Matanić za TV seriju „Područje bez signala“, dok su Jelena Gavrilović i Uroš Tomić nagrađeni za osmu epizodu prve sezone serije „Kljun“ u kategoriji najbolje režirane epizode dramske TV serije proizvedene na kulturnom prostoru bivše Jugoslavije.

Uvođenje novog takmičarskog programa na ovogodišnjem 16. LIFFE, selektorka Darja Bajić Božović, obrazložila je navodima da je umetnički tim festivala zaključio da je, usled hiperprodukcije serija potrebno napraviti neku vrstu valorizacije.

Strukovni žiri sastavljen od eminentnih reditelja učestvovao je u ovom izboru. U konkurenciji je bila 31 dramska serija iz celog regiona, premijerno prikazana od januara 2021. do juna ove godine.

Pored nagrađene, u kategoriji pojedinačnih epizoda nominovane su serija: „Besa“, „Crna svadba“, „ Nečista krv“ i „Močvara“, a u kategoriji najbolje režirenih mini serija: „Blok 27“, „Ime naroda“, „Pad“ i „Trag Divljači“.

Reditelji iz celog regona imali su i priliku da učestvuju na panel diskusiji posvećenoj rediteljskom doprinosu i položaju reditelja u aktuelnoj proizvodnji TV serija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)