OTVARANJE IZLOŽBE: "Velikani srpskog graditeljstva" - 19. septembra u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu

Novosti Onlajn

14. 09. 2023. u 11:57

IZLOŽBA „Velikani srpskog graditeljstva - od Indžinirske škole do danas“ u organizaciji Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, biće otvorena 19. septembra od 19 časova u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, saopšteno je iz te ustanove.

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ: Великани српског градитељства - 19. септембра у Универзитетској галерији у Крагујевцу

FOTO: Univerzitetska galerija u Kragujevcu

Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Univerzitetskom galerijom u Kragujevcu organizuje izložbu „Velikani srpskog graditeljstva - od Indžinirske škole do danas". Istoimena izložba priređena je povodom proslave jubileja 175 godina Građevinskog fakulteta u martu 2022. godine, u Galeriji likovne i muzičke umetnosti SANU u Beogradu.

U Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu biće predstavljen veći deo ove postavke: akademici, profesori, inženjeri građevinarstva i geodezije koji su predavali na Tehničkom/Građevinskom fakultetu u periodu od formiranja Indžinirske škole do novijih dana, a čija dela predstavljaju pionirske i vizionarske poduhvate.

Izložbu će otvoriti Predstavnici Univerziteta u Kragujevcu i dekan Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladan Kuzmanović. Svečano otvaranje je u utorak 19. septembra 2023. godine u 19 časova. Izložba će biti otvorena do 20. oktobra 2023. godine.

Autor izložbe je Jasmina Njegovan Popović, urednik za izdavačku delatnost Građevinskog fakulteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)