„ŽENSKO SRCE U ŠINJELU“ GOSTUJE U PEKINGU: Predstava u režiji Mirjane Karanović biće izvedena u SKC „Ivo Andrić“

V. S.

13. 09. 2023. u 18:33

PREDSTAVA „Žensko srce u šinjelu“ u režija Mirjane Karanović i po tekstu Mihajla Vitezovića, gostuje u subotu 7. oktobra, u Srpskom kulturnom centru "Ivo Andrić“ u Pekingu.

„ЖЕНСКО СРЦЕ У ШИЊЕЛУ“ ГОСТУЈЕ У ПЕКИНГУ: Представа у режији Мирјане Карановић биће изведена у СКЦ „Иво Андрић“

Foto Dragan Jereminov

Ovo dramsko ostvarenje prati živote tri ratne heroine - Milunke Savić, najodlikovanijeg žene u istoriji rata, Flor Sends, jedine Britanke sa činom kapetana u srpskoj vojsci i Nadežde Petrović, slikarke koja je odlučila da u najteđim trenucima pomogne svom narodu.

Predstavu izvode Milana Nina Grahovac, Jovana Petronijević i Vesna Paštrović. One su na svoj način oživele žene koje su ostavile veliki trag u našoj istoriji.

Povodom gostovanja u Pekingu protagonistkinje predstave istakle su:

- Veoma nam je drago što će naša predstava biti izvedena u Pekingu, jer nam je veoma važno da predstavnike kulturnih institucija Kine i stanovnike glavnog grada upoznamo sa životom i delom ove tri veličanstvene žene iz srpske istorije. Reč je o ženama, dobrovoljcima u Prvom svetskom ratu, koje su istakle u najtežim trenucima za našu zemlju.

"Žensko srce u šinjelu“ premijerno je prikazano 2018. godine i do sada je odigrano šezdesetak puta, u mnogim gradovima širom Srbije i Republike Srpske. Uz podršku Ministarstva za kulturu predstava je odigrana i u Srpskom kulturnom centru u Parizu pre tri godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu