SUBOTICA ZA DECU: Jubilarni Međunarodni pozorišni festival za najmlađe okupiće četrnaest predstava iz celog sveta

V.V.S.

29. 08. 2023. u 14:01

JUBILARNO, trideseto izdanje Međunarodnog festivala pozorišta za decu, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica, biće održano od 17. do 22. septembra ove godine - saopštili su organizatori.

СУБОТИЦА ЗА ДЕЦУ: Јубиларни Међународни позоришни фестивал за најмлађе окупиће четрнаест представа из целог света

foto D. Vujković

U glavnom takmičarskom programu biće 14 predstava za decu iz celog sveta, po izboru selektora festivala Zorana Đerića.

Uz već tradicionalnu nagradu za životno delo "Mali princ", koju su za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu prethodnih godina dobijali velikani domaće kulture (Branka Veselinović, Minja Subota, Timoti Džon Bajford, Branko Milićević Kockica, Ljubivoje Ršumović i drugi), ove godine prvi put će biti dodeljena i novoustanovljena nagrada za izuzetan doprinos teatrološkoj misli "Oton Tomanić".

Međunarodni festival pozorišta za decu Subotica jedan je od najznačajnijih festivala u regionu, sa fokusom na lutkarstvu ali i sa prostorom za druge umetničke forme. Za svoj izuzetan doprinos razvoju scenske umetnosti za decu i kulture uopšte, Festival je 2005. godine nagrađen "Vukovom nagradom", najvećim kulturnim priznanjem u Republici Srbiji, dok mu je 2009. godine dodeljena nagrada Pro urbe za značajan doprinos razvitku i ugledu grada Subotice podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrednosti. Festival je laureat i specijalne Međunarodne nagrade "Grozdanin kikot" za 2009. koju dodeljuje Centar za dramski odgoj iz Mostara.

Prateći program festivala ove godine činiće četiri radionice namenjene kako profesionalcima, tako i roditeljima i deci različitog uzrasta, izložbe i promocije knjige, kao i bogat program u okviru selekcije "Trgovi i ulice".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije