PREMIJERNI "RADOVAN TREĆI": Kovačevićev komad u režiji Vita Taufera na budvanskom Grad teatru

V.V.S.

14. 08. 2023. u 14:31

U OKVIRU budvanskog Grad teatra, u utorak 15. avgusta, na sceni Između crkava, premijerno će biti izvedena predstava "Radovan Treći" Dušana Kovačevića, u režiji Vita Taufera. Predstava je nastala na pedesetu godišnjicu pisanja teksta i koprodukcija je JU "Grad teatra" Budva i Narodnog pozorišta Sombor.

ПРЕМИЈЕРНИ РАДОВАН ТРЕЋИ: Ковачевићев комад у режији Вита Тауфера на будванском Град театру

foto Grad teatar

Ovim povodom, reditelj Vito Taufer je, između ostalog, rekao:

- Dobre komedije su bolne. Kroz lica komedije gledamo i doživljavamo sami sebe, svoje životne situacije, svoje strahove, svoju sudbinu. Komične figure, na primer, pokušavaju da budu nešto što nisu. Ili u drugima gledaju nešto što ovi drugi nisu. Orgon u "Tartifu" vidi svetog čoveka, a ne svinju i tako dalje... Mogućnost koju pruža pozorište, da se sa ugodne distance smejemo vlastitim velikim i malim glupostima i malim i velikim glupanima, velika je i korisna stvar i za društveno i za individualno zdravlje.

U predstavi igraju Ninoslav Đorđević, Biljana Keskenović, Marija Maša Labudović, Danica Grubački, Srđan Aleksić, Nemanja Bakić, Lazar Nikolić i Pavle Popović.Pored Vita Taufera i Vesne Radovanović koja opotpisuje dramatizaciju, u autorskom timu su i Lazar Bodroža, scenograf, Biljana Grgur, kostimografkinja, dok je originalnu muziku za predstavu komponovao Robert Pešut -Manjifiko i Aleksandar Pešut.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona