RADOVI MARGARETE JELIĆ U KUĆI LEGATA: Kakva je to budućnost bez umetnosti?

M.A.K.

13. 06. 2023. u 18:51

MULTIMEDIJALNA izložba Margarete Jelić "Da li ih vidiš? Oni tebe ne vide", biće otvorena u sredu, 14. juna u Kuću Legata.

РАДОВИ МАРГАРЕТЕ ЈЕЛИЋ У КУЋИ ЛЕГАТА: Каква је то будућност без уметности?

Foto promo

Autorka će predstaviti ciklus radova nastalih u periodu od 2017. do ove godine godine, a reč je o seriji crteža, slika, animacija i instalacija. Dela koja će imati premijeru pred beogradskom publikom, prethodno su izlagana u Margejtu (Engleska, galerija Pie Factory) i Kruševcu (Umetnička galerija Kruševac).

- Umetnici su postali nevidljivi deo društva, umetnički predmeti se izbacuju iz školstva a izložbe i umetnički događaji postaju ređi, manje posećeni - smatra Margareta Jelić. -Ovakav stav odaje utisak da svetu budućnosti umetnost nije potrebna, ili da se umetnost seli u neku drugu stvarnost gde predmetnost i vidljivost umetničkog dela nije ni bitna. Kakva je to budućnost bez umetničkog dela? Da li smo evolucijom postali bića gde misli, emocije i doživljaji koja umetnost pruža više nisu potrebni? Ovo su neka od pitanja kojim se bavi izložba "Da li ih vidiš? Oni tebe ne vide".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REĆI ĆU VAM U POVERENJU! Reakcija ruskih čelnika nakon što je u Beogradu himna Rusije prestala da se intonira tokom dodele medalja (VIDEO)