U Somboru počeo 31. Pozorišni maraton

J. L.

08. 06. 2023. u 17:13

U Narodnom pozorištu Sombor, juče je svečano otvoren 31. Pozorišni maraton pod sloganom „Ko voli pozorište?“. Festival u slavu pozorišta, glumaca i publike trajaće do subote, 10. juna, a uz zanimljiv prateći program, posetioci će imati priliku da pogledaju dvanaest predstava za odrasle i dve predstave za decu.

У Сомбору почео 31. Позоришни маратон

foto: Grad Sombor

-Maraton je atmosfera, maraton je energija, maraton je slavljenje pozorišta. Maraton trčite vi, kao publika, trče ga i glumci, trče ga i svi oni iza i oko scene - poručila je Bojana Kovačević, direktorka somborskog Narodnog pozorišta.

Jednu od najpolularnijih pozorišnih smotri u našoj zemlji otvorili su mladi glumci Isidora Vlček, Ksenija Mitrović, Ana Rudakijević i Nikola Knežević, akteri predstave „Tri zime“, autorke Tene Štivičić, u režiji Jasne Đuričić i produkciji pozorišta Promena, koja je na somborsku publiku ostavila snažan utisak.

Prve festivalske večeri publika je pogledala čuvenu tragediju „Magbet“, najvećeg dramskog pisca u istoriji pozorišta Vilijama Šekspira, u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda.Nakon toga je usledio pozorišni komad „Kiseonik“, autora Ivana Viripajeva u izvođenju Naradnog pozorišta u Bitolju iz Republike Severne Makedonije, a publika je mogla da prisustvuje i promociji knjige Jelice Stevanović „Narodno pozorište u ogledalu vremena I i II“.

Pozorišni maraton Narodnog pozorišta Sombor pokrenut je davne 1993. godine, kao jedinstven revijalni festival u Srbiji na kojem se predstave igraju jedna za drugom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili