BEG IZ SUROVE STVARNOSTI: Radovi Ognjena Gligorijevića u Umetničkoj galeriji "Stara kapetanija"

M.A.K.

10. 03. 2023. u 16:14

KROZ autorsku muziku, video, slike i instalaciju u prostoru umetnik, Ognjen Gligorijević preispituje svoje unutrašnje iskustvo, doživljaje i emocije, a njegova dela biće pred publikom na izložbi "Eskapizam", koja će biti otvorena 15. marta u Umetničkoj galeriji "Stara kapetanija".

БЕГ ИЗ СУРОВЕ СТВАРНОСТИ: Радови Огњена Глигоријевића у Уметничкој галерији Стара капетанија

foto promo

Beg od stvarnosti, iz naziva postavke, je kako se navodi u najavi, ponekad nužan, zato što stvarnost može biti surova i sputavati nas u ostvarenju želja ili težnji. Kako ističe kustoskinja izložbe je Sonja Beljić, umetnik poziva gledaoca da pronađe sigurno i mirno mesto u samom sebi, kako bi u realnosti bio jači i sposobniji za suočavanje sa novim izazovima.

Rođen u Nišu gde je proveo detinjstvo i odrastao, veliki deo školovanja Gligorijević je proveo u Kini i Americi. Danas živi i radi na relaciji Niš-Amsterdam, istražuje različite oblasti dizajna i umetnosti, uključujući konceptualnu umetnost i grafički dizajn. Posebnu strast neguje prema tipografiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)