U POTRAZI ZA DOMOM: Izložba Vesne Perunović u Galeriji-Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

M.A.K.

10. 03. 2023. u 21:04

INSTALACIJE, crteži, umetničke sveske, skulpture, fotografije, video i performans- sve to čini izložbu "Paradigma doma: Novo mesto pripadanja", kanadsko-srpske umetnice, Vesne Perunović, koja je otvorena u prostoru Galerije-Legata Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića.

У ПОТРАЗИ ЗА ДОМОМ: Изложба Весне Перуновић у Галерији-Легату Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Foto Scott Lee

Baveći se pojmom doma, ali i dislokacije, migracije i pripadnosti, autorka sa ličnim iskustvom života u dijaspori, u delima govori o ranjivosti i otpornosti. U srcu njene umetničke prakse, kako se navodi u najavi, su - politika kretanja, dom, identitet, granice i konflikt. Izložba, čiji je kustos Miroslav Karić, predstavlja poslednjih 15 godina njene interdisciplinarne umetničke prakse i prvi put će u tom obimu biti prikazana u Beogradu.

- Imigrantsko iskustvo podrazumeva kontinuirano raseljavanje i prilagođavanje, ponovnu adaptaciju pripadnosti i identiteta, i stalno preispitivanje toga ko smo i gde pripadamo - procesa koji je otvoren i neprekidan i koji sugeriše da je dom fleksibilan koncept - kaže Vesna Perunović, koja više od tri decenije izlaže širom Kanade, ali i drugim delovima sveta, učestvovala na likovnim smotrama, od Kube, preko Kine, Nemačke i Turske, do SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna