ZORAN ĐERIĆ PONOVO UPRAVNIK: Pokrajinska vlada smenila upravnika Srpskog narodnog pozorišta Aleksandra Stankova

J. S.

02. 03. 2023. u 12:27

POKRAJINSKA vlada saopštila je jutros da je smenila upravnika Srpskog narodnog pozorišta Aleksandra Stankova i na njegovo mesto na period od godinu dana imenovala njegovog prethodnika dr Zorana Đerića koji je na čelu našeg najstarijeg nacionalnog teatra bio od 2016. do januara prošle godine.

ЗОРАН ЂЕРИЋ ПОНОВО УПРАВНИК: Покрајинска влада сменила управника Српског народног позоришта Александра Станкова

A.Galić

U saopštenju Pokrajinske vlade, koja je osnivač SNP-a, obrazloženje za smenu Stankova nije navedeno, ali se nezvanično saznaje da nesporazumi na relaciji upravnik - Upravni odbor traju već mesecima.

Smena se dogodila na predlog UO koji je sa sednice 28. februara uputio pismo osnivaču u kojem se sedam od ukupno devet članova UO (jedan član bio odsutan, a jedan protiv) saglasilo da već duže vreme rad Stankova „pravi smetnje u radu Srpskog narodnog pozorišta“.

Na neformalnom sastanku sa novinarima, upriličenom juče na sceni „Jovan Đorđević“, Stankov se u superlativima osvrnuo na svoj jednogodišnji rad, predstavio plan za ovu godinu i najavio ovog meseca premijeru „Evgenije Onjegin“.

Naknadno je TANJUG-u rekao da su se njegovi planovi za SNP mimoilazili sa viđenjima Upravnog odbora. Sredinom januara prošle godine izabran je na mandat od četiri godine putem konkursa. Prethodno je pet godina vodio Operu SNP-a.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna