POSLOVICE I IZREKE: Knjiga Zdenka Lazora o frazeloškim izrazima ruskog,rusinskog i srpskog naroda

V.V.S.

01. 03. 2023. u 16:37

KNjIGA "Lingvokulturološki koncept kuća u ruskom, rusinskom i srpskom jeziku" autora Zdenka Lazora predstavlja naučno-istraživački rad koji je nastao na osnovu lingvokulturoloških istraživanja koncepata koji su sadržani u frazeološkim izrazima, poslovicama i mudrim izrekama, a odnose se na predstavnike ruskog, rusinskog i srpskog naroda. Promocija je u četvrtak,2.marta, u galeriji Ruskog doma u Beogradu.

ПОСЛОВИЦЕ И ИЗРЕКЕ: Књига Зденка Лазора о фразелошким изразима руског,русинског и српског народа

fotoPromo

Rad se zasniva na hipotezi da su frazeološki izrazi u sva tri jezika na sinhronom nivou ista, te da se razlikuju samo periferna značenja istih frazeoloških izraza. U programu (pored autora) učestvuju prof. dr Slađana Milenković, profesor srpskog jezika i književnosti na Visokoj pedagoškoj školi za obrazovanje vaspitača u Sremskoj Mitrovici, predsednik Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva Šid Mićo Đikić i Hor slavista "Lučinuška" iz Beograda. Događaj je organizovan u saradnji sa Udruženjem srpsko-ruskog prijateljstva Šid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)