MOŽE LI ČOVEK UMRETI OD USAMLJENOSTI? U knjizi "Kad telo kaže ne" Gabor Mate odgovara na ovo i mnoga druga pitanja

D.B.M.

22. 02. 2023. u 16:25

NA vrhu liste "Kontrastovih" najprodavanijih knjiga već mesecima su poznata dela lekara Gabora Matea: "Kada telo kaže ne", "Rasuti umovi" i "U svetu gladnog duha". Ova dela izvršila su presudan uticaj na savremenu psihologiju, pa su prevedena čak na 20-tak jezika.

МОЖЕ ЛИ ЧОВЕК УМРЕТИ ОД УСАМЉЕНОСТИ? У књизи Кад тело каже не Габор Мате одговара на ово и многа друга питања

Kontrast izdavaštvo

Oslanjajući se na naučna istraživanja i decenijsko iskustvo u medicini, Mate u knjizi "Kada telo kaže ne" daje odgovor na pitanje može li čovek doslovno umreti od usamljenosti i otkriva vezu um-telo na bolest i zdravlje. On predočava ulogu koju stres i individualni emocionalni sastav imaju u razvoju i lečenju bolesti.

Kroz priče i intervjue sa ljudima koji su bolovali od hroničnih bolesti, ovaj kanadski lekar mađarskog porekla, pokazuje moćnu ulogu uma na dobrobit tela. Sa velikim saosećanjem i erudicijom,

Mate demistifikuje medicinsku nauku i pokazuje načine na koje svi možemo da doprinesemo sopstvenom zdravlju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović