NIKITA MILIVOJEVIĆ NOVI UMETNIČKI DIREKTOR BITEFA: Poznati reditelj imenovan na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda

V.V.S.

21. 02. 2023. u 14:44

NA sednici Skupštine grada Beograda danas je pozorišni reditelj Nikita Milivojević postavljen na mesto novog umetničkog direktora Bitefa - saopštavaju iz Bitef teatra.

НИКИТА МИЛИВОЈЕВИЋ НОВИ УМЕТНИЧКИ ДИРЕКТОР БИТЕФА: Познати редитељ именован на данашњој седници Скупштине града Београда

foto:P.MITIĆ

Nikita Milivojević je jedan od vodećih srpskih reditelja i redovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Ostvario je zapaženu karijeru u Srbiji i inostranstvu, režirajući predstave u Engleskoj, SAD, Nemačkoj, Švedskoj, Italiji, Grčkoj, Turskoj, Kipru, Sloveniji, Makedoniji. Dobitnik je svih relevantnih pozorišnih priznanja u svojoj zemlji: nagrade "Bojan Stupica", nekoliko Sterijinih nagrada, "Politikine" nagrade za najbolju režiju na 31. Bitefu, nagrade kritike pozorišnog časopisa "Scena", godišnjih nagrada različitih pozorišta i festivala. Bio je direktor Bitef teatra od 2005. do 2009. godine.

Na mestu umetničkog direktora Bitefa Milivojević će zameniti Ivana Medenicu koji je na ovoj funkciji bio prethodnih sedam godina (50-56. Bitef). Pre njega program su selektovali Anja Suša, Jovan Ćirilov i Mira Trailović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)