"NOVOSTI" SAZNAJU: Policija "češlja" RTS - krivičnu prijavu protiv Bujoševića razmatra posebno odeljenje za borbu protiv korupcije

V.C.S.

14. 02. 2023. u 15:50

KRIVIČNA prijava koju je podneo Branislav Klanšček, predsednik Upravnog odbora RTS-a, protiv direktora Javnog servisa i drugih zbog različitih finansijskih mahinacija, stigla je u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Полиција чешља РТС - кривичну пријаву против Бујошевића разматра посебно одељење за борбу против корупције

Dragan Bujošević/Arhiva "Novosti"

- Krivična prijava je podneta Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, koje ju je danas ustupilo na nadležnost Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Po prijemu, Posebno odeljenje odmah je dalo nalog policiji da prikupi potrebne podatke kako bi se proverili navodi prijave - potvrđeno je za "Novosti" u Višem tužilaštvu.

Klanšček je poslednjih dana izneo niz podataka u vezi sa poslovanjem Javnog servisa, za koje prevashodno krivi prvog čoveka ove kuće Dragana Bujoševića. Između ostalog, kako je izneo, UO je došao do podataka da je rukovodstvo RTS u poslednje tri godine platilo 14 miliona dinara, odnosno 120.000 evra, za emisiju "Jedan dobar dan", koja nikada nije emitovana, a čija je urednica Olivera Kovačević. Za nju je i najnovijim budžetom planirano 200.000 evra.

Arhiva "Novosti"

Branislav Klanšček


On navodi i da pojedine RTS-ove zvezde, osim plata i novčanih nagrada, dobijaju i desetine hiljada evra za rad na emisijama privatnih produkcijskih kuća koje se emituju na nacionalnoj televiziji, čime im je "omogućen sukob interesa". UO je zaključio da se privatnim firmama plaća za proizvodnju sadržaja iako RTS već ima plaćenu tehniku i ljudstvo da program proizvodi samostalno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)