USKORO NA SRPSKOM PRVENAC AUTORKE "SLUŠKINJINE PRIČE": Roman "Jestiva žena" Margaret Atvud izlazi iz štampe

V.C.S.

13. 02. 2023. u 17:34

PRVI put na srpskom jeziku iz štampe uskoro izlazi roman prvenac čuvene kanadske spisateljice Margaret Atvud, koja je planetarnu slavu stekla knjigom "Sluškinjina priča", po čijem je predlošku snimljena istoimena popularna serija. U pitanju je knjiga "Jestiva žena", napisana 1965. godine, ali objavljena tek 1970.

УСКОРО НА СРПСКОМ ПРВЕНАЦ АУТОРКЕ СЛУШКИЊИНЕ ПРИЧЕ: Роман Јестива жена Маргарет Атвуд излази из штампе

Foto: Wikipedia

Knjiga će, kako "Novosti" saznaju, izaći u prevodu Novice Petrovića i izdanju beogradskog "Trećeg trga". Kanadska spisateljica se u svom prvencu bavi nezadovoljstvom mnoštva žena u Severnoj Americi sopstvenim položajem, i to u vreme kada u svetu počinje da se pojavljuje feminizam.

U Srbiji je do sada objavljeno 10 knjiga Atvudove, među kojima su, osim "Sluškinjine priče", i "Svedočanstva", kao svojevrsni nastavak priče o Republici Galad, zatim "Alijas Grejs", "Mačje oko", "Slepi ubica", "Život pre čoveka"... Teme kojima se ova autorka bavi raznovrsne su - od prirode i odnosa između polova, do političkih pitanja, a u središtu je uvek čovek i njegov položaj i sloboda. Dobitnik je mnogih značajnih nagrada, među kojima je najpoznatija Bukerova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)