PORTRETI RAĐENI OLOVKOM I OBJEKTIVOM: Postavka Rajka R. Karišića večeras (19.00) u Kulturnom centru Novog Sada

J. S.

07. 02. 2023. u 16:31

IZLOŽBA fotografija i crteža Rajka R. Karišića „Portreti savremenika okom i objektivom” biće otvorena večeras u 19 sati u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada i trajaće do 20.februara.

ПОРТРЕТИ РАЂЕНИ ОЛОВКОМ И ОБЈЕКТИВОМ: Поставка  Рајка Р. Каришића вечерас (19.00) у Културном центру Новог Сада

kcns

Biće izložena 24 portreta crteža olovkom i 34 crnobele fotografije poznatih ljudi kao što su – Zoran Kolundžija,Pero Zubac,Duško Trifunović, Borivoje Boro Mirosavljević,Miša Nedeljković,Jovan Popović, Momčilo Moma Antonović,Žarko Dimić, Đorđe Lazić Ćapša, Blagoje Baković, Živorad Žika Ajdačić...

Karišić je rodom iz Opštine Vrbas u Bačkoj. Diplomirao je na Termoenergetskom odseku Mašinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu a fotografijom je počeo da se bavi u novosadskom Foto-kino klubu „Mašinac“.Do sada je imao preko 130 samostalnih izložbi a učestvovao je i na više od dve stotine likovnih kolonija i saborovanja u zemlji i inostranstvu.

U minulih 50 godina kontinuiranog bavljenja fotografijom višestruko je nagrađivan za svoj rad.Donirao je preko 800 opremljenih fotografija manastirima : Hilandar, Studenica, Bođani, Velika Remeta, zatim Opštoj bolnici i Domu zdravlja „Veljko Vlahović“ u Vrbasu, Akademskom horu „Glinka“ iz Sankt Petersburga i Gimanziji „Žarko Zrenjanin“ u Vrbasu povodom proslave 210 godina postojanja.

Matici srpskoj u Novom Sadu darovao je legat od 30 fotografija manastira Hilandara,Kompletnu izložbu od 70 fotografija „Dobro došli kući„ RTS-u, 10 fotografija na platnu Udruženju MULTIART iz Vrbasa, 30 fotografija na papiru Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“, 50 fotografija kao legat Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!