IMPROVIZOVALI SMO VRLO MALO U REPLIKAMA: Tatjana Ilić o scenariju za seriju "Lako je Raletu"

M. Jungić

31. 01. 2023. u 06:40

POZIV da napiše adaptaciju čuvenog američkog sitkoma "Svi vole Rejmonda", humorističku seriju "Lako je Raletu", obradovao je, ali i iznenadio scenaristkinju Tatjanu Ilić ("Ono kao ljubav", "Aviondžije"), jer do tada nije imala iskustva sa adaptacijama.

ИМПРОВИЗОВАЛИ СМО ВРЛО МАЛО У РЕПЛИКАМА: Татјана Илић о сценарију за серију Лако је Ралету

Maša Dakić i Andrija Milošević, Foto RTS

- Kada je komedija u pitanju, radila sam originalne formate. Produkcija me je ohrabrivala da izmaštam stvari koje sam želela, naravno, uz poštovanje pravila licence. Gledala sam "Svi vole Rejmonda", ali nisam bila preterani fan serije. Tek kada sam sa timom pisaca dobila scenario serije "Lako je Raletu", shvatila sam koliko je dobro napisana i koliko ima dobru strukturu. Trudili smo se da unesemo domaći humor, ali da ne remetimo strukturu ostvarenja.

Slobodu da promeni neke detalje originalnog teksta, Tanja je sebi dozvolila samo u detaljima.

- Mogli smo da improvizujemo samo u replikama, kako mi to kažemo, "džezirali smo preko teksta". U tome se, naravno, istakao Andrija Milošević, koji je majstor improvizacija - uz osmeh otkriva, za "Novosti", Tatjana Ilić, koja na Fakultetu za medije i komunikacije predaje predmet Sva lica TV komedije.

Tatjana Ilić, Foto Promo

U timu scenarista serije "Svi vole Rejmonda" bila su trojica muškaraca i jedna žena. Ne znajući za to, i Tatjana je odabrala trojicu kolega za svoj tim, Dušana Bulića, Dejana Ćirjakovića i Filipa Vujoševića.

- Svako od nas je napisao po deset epizoda - otkriva naša sagovornica i dodaje da su neki aspekti serije morali da budu modernizovani, budući da je original sniman devedesetih godina prošlog veka.

- Internet je prisutan, ali nismo hteli da insistiramo na tome, niti da preterujemo sa mobilnim telefonima. Hteli smo da serija u tom smislu ostane nežna, na neki način nostalgična.

Foto RTS

SUSRET CICE I BECE POSLE 10 GODINA

U DRUGOJ epizodi serije, reditelja Ognjena Jankovića i Predraga Ličine, Raletov deda-ujak Milan (94) umro je i Rale mora da drži govor na sahrani. Cica brine jer na sahranu dolazi njena sestra Beca, sa kojom ne razgovara deset godina. Cica i Beca se suočavaju i sve vodi ka pomirenju, do jednog trenutka. Stojan je krenuo na časove kriminalističke psihologije i mora da nauči da radi IQ test, pa članove porodice koristi kao zamorčiće.

Igraju Andrija Milošević, Maša Dakić, Ljiljana Blagojević, Branimir Brstina, Aleksandar Srećković, Svetlana Bojković, Andrijana Oliverić, Rade Marković...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri