ONE SU U KONKURENCIJI ZA NAGRADU "SRCE EVROPE": Serije RTS "Nečista krv", "Čovek iz Šangaja" i "Mina prelazi nivoe"

M. J. M.

14. 11. 2022. u 11:45

ČAK tri ostvarenja, "Nečista krv", "Čovek iz Šangaja" i "Mina prelazi nivoe", predstavljaće Radio-televiziju Srbije na Drugom međunarodnom televizijskom festivalu javnih servisa "Srce Evrope", koji se održava od 14. do 17. novembra u Varšavi.

ОНЕ СУ У КОНКУРЕНЦИЈИ ЗА НАГРАДУ СРЦЕ ЕВРОПЕ: Серије РТС Нечиста крв, Човек из Шангаја и Мина прелази нивое

Dragan Bjelogrlić u "Nečistoj krvi", Foto RTS

U konkurenciji za glavne nagrade u kategoriji igranih TV serija su "Nečista krv", snimljena u produkciji igranog programa RTS, u režiji Milutina Petrovića i Gorana Stankovića. Originalni scenarista Vojislav Nanović radnju serije povezao je kao sublimaciju svih romana i pripovedaka Bore Stankovića u porodičnu sagu, koja zahvata period od četrdeset godina s kraja 19. veka. Saga o tri generacije jedne porodice, "Nečista krv", govori o njenom finansijskom, moralnom i fizičkom propadanju.

"Čovek iz Šangaja", Foto RTS

U konkurenciji za glavne nagrade u kategoriji dokumentarnih TV programa naći će se prva epizoda serijala "Kamera je prisutna - Čovek iz Šangaja", snimljena u produkciji dokumentarnog programa RTS, čiju režiju potpisuje Gregor Zupanc. U kategoriji programa za decu i mlade, RTS će predstavljati serijal "Mina prelazi nivoe", realizovan u produkciji Školskog programa RTS-a, reditelja Marka Jeftića.

"Mina prelazi nivoe", Foto RTS

Na gala ceremoniji koja će se održati 17. novembra, u direktnom prenosu na poljskom javnom servisu, TVP, saznaćemo ko su dobitnici nagrada u tri gore navedene kategorije, kao i u kategorijama dugometražnih TV filmova i digitalnih platformi.

Foto RTS

PREDSEDNIK ŽIRIJA NOVAKOVIĆ

ODGOVORNOM uredniku Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS Marku Novakoviću pripala je čast da predsedava žiriju u kategoriji igranih TV serija, na Drugom međunarodnom televizijskom festivalu javnih servisa "Srce Evrope". Članovi žirija su predstavnici javnih medijskih servisa Poljske, Češke, Gruzije, Litvanije, Estonije i Ukrajine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)