POŠTOVANJE POVODOM 90. ROĐENDANA SINIŠE PAVIĆA: Čuvenog pisca i scenaristu posetio predsednik opštine Vlasotince

Игор Митић
Igor Mitić

24. 01. 2023. u 18:31

ČUVENI pisac i scenarista Siniša Pavić, koji već izvesno vreme živi u Vlasotincu, napunio je 90 godina života. To je bio povod da ga poseti predsednik ove opštine Bratislav Petrović.

ПОШТОВАЊЕ ПОВОДОМ 90. РОЂЕНДАНА СИНИШЕ ПАВИЋА: Чувеног писца и сценаристу посетио председник општине Власотинце

foto: OU Vlasotince

Petrović je istakao da Sinišu Pavića Vlasotinčani doživljavaju kao svog sugrađanina.

- Želja mi je bila da i na ovaj način ukažem poštovanje gospodinu Paviću, uz čije smo serije odrastali i sazrevali, a koje su aktuelne i danas. Zahvaljujući njima se čulo i za naše mesto – kazao je Bratislav Petrović i podsetio da je Pavić i počasni građanin Vlasotinca.

Zahvalivši na pažnji scenarista čuvenih televizijskih serija je kazao da su pojedini likovi iz njegovog pera inspirisani Vlasotincem i Vlasotinčanima.

foto: OU Vlasotince

Bratislav Petrović i Siniša Pavić

- Nisam više siguran da, u ovim godinama, mogu da uradim nešto što bi bilo bolje od onoga što sam već uradio ili bar što bi bilo na tom nivou. Ranije sam bio siguran u to i onda sam radio. Sada, moguće je, ali ne mogu da tvrdim – rekao je Pavić.

On je podsetio da je četiri velike serije: Porodično blago, Stižu dolari, Bela lađa i Junaci našeg doba napisao, kao penzioner, u poslednjih 20 godina.

Serija „Vruć vetar“ ne samo da je inspirisana duhom žitelja Vlasotinca već je i snimana u ovom mestu iz koga potiče i Pavićev junak – Borivoje Šurdilović Šurda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)