VRATILA SE "KRALJICA MARGO": Popularni naslov ponovo na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu

V.V.S.

08. 12. 2022. u 17:13

BALET "Kraljica Margo" ( na muziku Gorana Bregovića, u koreografiji i režiji Krunislava Simića), pod dirigentskom upravom Vesne Šouc - vraća se na redovan repertoar Velike scene Narodnog pozorišta sa novim solističkim podelama.

ВРАТИЛА СЕ КРАЉИЦА МАРГО: Популарни наслов поново на репертоару Народног позоришта у Београду

foto: Promo

Premijerna obnova je 8. i 9. decembra, a svetska praizvedba baleta, uz učešće više od dve stotine umetnika, bila je 1. decembra 2005. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu. U međuvremenu, uspešna gostovanja ostvarena su na festivalima "Iberoamerikano" u Bogoti, Meksika, Španiji i Grčkoj.

U obnovljenoj scenografiji Borisa Maksimovića i kostimima Božane Jovanović, 8. decembra, u glavnim ulogama nastupiće Bojana Žegarac Knežević, Jovica Begojev, Nikola Bjanko i Igor Pastor. Dan kasnije igraju Tatjana Tatić, Jovica Begojev, Nikola Bjanko i Toma Križnar.

U predstavi učestvuje Hor, Balet i Orkestar nacionalnog teatra, kao i Ansambl "Renesans".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

PREMA NARODNOM VEROVANJU SVETI SAVA JE OVDE NAPRAVIO ČUDO: Meštani i danas veruju u moć lekovitog izvora