TORONTO SPREMA CRVENI TEPIH: Predstojeći kanadski filmski festival vraća se tradiciji raskošne manifestacije

M. N. M.

30. 07. 2022. u 13:38

NOVA ostvarenja Sema Mendesa, Darena Aronofskog, Sare Poli, Tajlera Perija i drugih biće prikazana u okviru ovogodišnjeg filmskog festivala u Torontu (TIFF), koji slovi za nezvanični zamajac, uvod u sezonu velikih kinematografskih nagrada.

ТОРОНТО СПРЕМА ЦРВЕНИ ТЕПИХ: Предстојећи канадски филмски фестивал враћа се традицији раскошне манифестације

"Sidni", Foto IMDb

Posle dve godine mahom virtuelnih, ili manifestacija sa drastično umanjenim programima a sve to u režiji pandemije kovida, Toronto će najzad ponovo postati centar filmske umetnosti i industrije, i tokom desetak dana (8-18. septembar) ponuditi pregled najboljeg ostvarenog u ovoj sferi.

Kanada će ponovo biti mesto blistavih premijera, okupljalište zvezda, gledališta koja vrve od publike, i to takve da je znalci opisuju kao "puniju entuzijazma i najmanje sklonu osudama, u odnosu na publiku sa bilo kog drugog velikog festivala".

"Bluz jednog džezera", Foto IMDb

Mendes na ovo poprište raskošnih premijera, kojim kane da u velikom stilu vrate sjaj pređašnjih festivala, stiže sa "Imperijom svetlosti", pričom o romansi koja se odvija u engleskom priobalnom bioskopu, u tumačenju Olivije Kolman i Kolina Firta. Sara Poli predstavlja "Žene govore", šokantnu pripovest o ženama žrtvama seksualnih napada, izolovanim u verskoj koloniji u Boliviji, a Tajler Peri - "Bluz jednog džezera", duboko lični film koji opisuje kao odmak od komedija i drama kakve su ga dovele do A-liste.

Aronofski je tu sa, filmom "Kit", koji će prethodno biti prikazan u Veneciji, dramom o preterano gojaznom čoveku koji pokušava da nanovo uspostavi odnos sa svojom ćerkom, ne bi li potvrdio status pretendenta na Oskar. Redžinald Hadlin dolazi u Toronto sa "Sidnijem", dokumentarcem o Sidniju Poatjeu u kome je uzela učešće i porodica legendarnog glumca, ali i Opra Vinfri kao izvršni producent...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna