I LAŽNI BAJA I ŽIĆA ZA VOLANOM: Reditelj Filip Čolović o trećoj sezoni serije "Kamiondžije D.O.O."

J. BANjANIN

23. 07. 2022. u 07:00

DOK se na RTS 1, u udarnom terminu, podsećamo prve i druge sezone porodične komedije "Kamiondžije d.o.o.", njeni junaci, šoferski tandem Baja i Žića, u tumačenju Nenada Jezdića i Tihomira Stanića, nastavljaju da "voze" i već "obrću" treći krug.

И ЛАЖНИ БАЈА И ЖИЋА ЗА ВОЛАНОМ: Редитељ Филип Чоловић о трећој сезони серије Камионџије Д.О.О.

Branislav Zeremski, Foto Nemanja Jovanović Fuljin

Snimanje novih 12 epizoda, u režiji Filipa Čolovića, počelo je prošle nedelje u Ubu.

Treću sezonu, kao i prethodnu, pisao je Vladimir Đurđević, dok je saradnik na scenariju Marijana Čulić Vićentić. Za produkciju su ponovo zaduženi "Nira Pro" i Radio-televizija Srbije.

Već prvog dana na setu, a snimanje će da se produži do oktobra, ekipa je radila punom parom, kaže za "TV novosti" reditelj Filip Čolović.

- Snimali smo fudbalsku utakmicu sa više od sto statista, ali navikli smo na to. U svakoj sezoni smo imali neku utakmicu, pa već znamo šta radimo. Imamo nove epizodne likove, a glavni junaci su ostali stari, i Baja i Žića, i Žićina porodica, i Zoka (Tanja Pjevac), i tako dalje. U našem serijalu imamo više od sto glumaca, što je zaista mnogo, ali većina njih su, naravno, epizodne uloge, koje se jedanput kod nas pojavljuju. Imamo nesreću što smo "road movie" serija, dosta se krećemo, i sve nove uloge su prolazne, ne zadržavaju se dugo kod nas. Ovog puta mnogo veći prostor je dobio Marko Gvero u ulozi Grge Murinja.

paulina Manov i Anka Gaćeša Kostić, Foto Nemanja Jovanović Fuljin

Zahtevniju ulogu ima i Nebojša Cile Ilić, koji glumi Rodoljuba, kao i Jovana Gavrilović koja igra Avdiku. Oni su briljirali u prethodnim sezonama i želeli smo tim likovima da damo više mesta - objašnjava naš sagovornik.

Kako saznajemo, Grga Murinjo, na čijem otpadu su Baja i Žića kupili kamion, u novim epizodama će čak sesti za volan, a društvo u kabini će mu praviti Žićin tast, Đorđe Grčić, zvani Grča Jarac (Branislav Zeremski).

- Ove godine će u jednom zanimljivom zapletu doći do toga da Baja i Žića završe u Novom Pazaru, a publika će videti kako, i onda će drugi likovi da se predstavljaju kao oni, što će doneti niz komičnih situacija. Imaćemo "lažnog" Baju i Žiću u ovoj sezoni. Treća sezona će doneti mnogo boljih situacija i bržih dešavanja. Snimanje će biti zahtevnije jer nas očekuju scene svadbe, sahrane, cirkusa, a i biće šarenije nego prethodnih sezona, što je bila i moja želja - ističe reditelj.

Gledaoci, dodaje sagovornik "TV novosti", mogu da očekuju da će likovi "Kamiondžija d.o.o." u nastavku upadati u još otkačenije, ali i ozbiljnije situacije.

- Mogu da otkrijem da će se Žića boriti sa jednom svojom velikom manom, sa pićem. Naši junaci, kao kamiondžije, često posle teškog dana piju pivo, i želeli smo da pokažemo kako se to završava, da ukažemo na taj problem. Biće, dakle, i dramskih situacija, počevši od toga do pronalaženja deteta-migranta koje nema ni roditelje ni papire. To će tek na kraju serijala doživeti potpuni obrt. Veoma mi je drago što ćemo ponovo imati dete u našem serijalu, jer smo se profilisali kao serija koju vole da gledaju cele porodice, i naročito deca. Pretpostavljam da je tako zato što je naš narator, Buca (Vuk Trnavac), dete. I u novoj sezoni se trudimo da ukažemo na neke vrednosti, da se bavimo vrlinama, da ukažemo na mane, što današnjeg trenutka, što društva u celini. Ali rekao bih da se najviše bavimo zaboravljenim vrlinama, prijateljstvom i poštenjem - ističe Filip Čolović.

Marko Gvero, Foto Nemanja Jovanović Fuljin

Na pitanje da li će se Baja oženiti u trećoj sezoni, reditelj daje zagonetan odgovor:

- U ovoj sezoni Baja je sa Zokom u prisnijem odnosu. Neće imati novih takvih avantura, a njegova veza sa Zokom će se popeti na viši nivo. Kao reditelj dozvoljavam da do nekih boljih trenutaka dođemo i na samom snimanju, bez obzira na to što je scenario napisan i sve dogovoreno.

Nenad Jezdić i Tihomir Stanić, Foto V. Danilov

OD UBA DO NOVOG PAZARA

REDITELj Filip Čolović otkriva nam da će u trećoj sezoni ekipa po prvi put otići na nekoliko dana iz Uba i delove dve nove epizode snimiti u Novom Pazaru.

- Bila nam je želja da "otvorimo" neki drugi grad, i izbor je pao na Novi Pazar, koji je najmanje otkriven, pomalo i najegzotičniji grad kod nas. Želja nam je da se bavimo i tim ljudima, i da pokažemo kako su i oni deo naše zemlje, i kako i iz tog kraja isijavaju toplina i prijateljstvo. Tamo snimamo tek u septembru, ali bili smo na pripremama i izviđanjima lokacija, a Novi Pazar nas je dočekao fenomenalno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!