RADOVI GORANA RAKIĆA U BEOGRADSKOJ GALERIJI "KVART": Neukrotiva bujica boja i linija

M.A.K.

14. 06. 2022. u 15:24

SLIKAR Goran Rakić, prisutan na umetničkoj sceni Srbije od kraja osamdesetih godina, od 20. do 30.juna, izložiće svoja dela na samostalnoj izložbi u beogradskoj galeriji "Kvart" (Bulevar Vudroa Vilsona 12).

РАДОВИ ГОРАНА РАКИЋА У БЕОГРАДСКОЈ ГАЛЕРИЈИ КВАРТ: Неукротива бујица боја и линија

Foto promo Glarija Kvart

Postavku čini izbor od četrnaest radova, a reč je o novoj seriji slika na velikim formatima.

- Ekpresivnost je posledica vizuelnog i emotivnog dozivljaja stvarnosti u duhovitom i pronicljivom umu autora. To nije ona nerazumna i neukrotiva bujica nagona, vec veoma znalacki izbalansirana kompozicija sacinjena od misli, boja i linija, gde svaki potez ima svoje mesto, sve je postavljeno sa merom koja odise harmonijom - piše u katalogu kustoskinja, Ksenija Marinković.
Rođen 1956. godine u Kragujevcu, Rakić je završio slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu , u klasi profesora Milivoja Unkovića, postdiplomske studije u Beogradu, na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Živojina Turinskog. Bio je zaposlen kao redovni profesor na FILUM-u u Kragujevcu, gde i danas živi. Do sada je priredio oko trideset samostalnih izložbi, širom Srbije i Jugoslavije, a izlagao je i u Parizu i Vašingtonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)