„ZASTAVE BUDUĆNOSTI U NOVOM SADU: " Od 28. do 30. aprila će u „Kulturnom distriktu“ zavijoriti više od 200 umetnika iz 20 zemalja"

S. B.

27. 04. 2022. u 11:50

„ZASTAVE budućnosti”, program u okviru „Evropske prestonice kulture- Novi Sad 2022“, od 28. do 30. aprila će u „Kulturnom distriktu“ zavijoriti više od 200 umetnika iz 20 zemalja, kroz gotovo 70 događaja.

„ЗАСТАВЕ БУДУЋНОСТИ У НОВОМ САДУ:  Од 28. до 30. априла ће у „Културном дистрикту“ завијорити више од 200 уметника из 20 земаља

NSEPK

Publika će moći da pogleda izložbe, cirkuske performanse i radionice, predstave, modne projekte i mnogobrojne koncerte na četiri bine...

Programi će početi 28. aprila u 19 časova, izložbom „Otići ili ostati”, na Subinom platou, prvoj galeriji na otvorenom, a zatim slede izložbe dečijih radova „Crteži putuju vremenom” u Radionici, izložba „Razlike” u Fabrici i izložba „Oni žive” u Skladištu.

Muzički program počeće „Džez maratonom” na Sceni 4, kod Kulturne stanice Liman, u 20 časova, a nastupaće Arthur Possing kvartet, Any Key Trio i Kijube, dok će na Sceni 2 iza Čeličane,nastupiti Purple in the color, Hauptman i u 22 časa, Marko Luis.

29 i 30. aprila nastupiće Abase, Frontline Vibers, Turbojazz, potom predstavnici novog „novog talasa” u zemlji i regionu Skier and Yeti, Peki Pele, Fantom, Luka Rajić, KOIKOI, Sitzpinker, Xanadu, Tam, Kene Beri, Nihil, Ba$ha, Spejs Noksi, Bigru, Paja Kratak, No Filter i Rođeni, MickaLifa, Zoi, Piqued Jacks, Monohrom, Koala Voice, Nemanja, Porto Morto, Šajzerbiterlemon, kao i di-džejevi Yusyus, Sebastian Schund, DJ Bend, Stevie Whisper i Feloneezy.

Umetnički izraz mladih koristiće i jezik teatra, perfomansa i mode, i to na festivalu primenjenog pozorišta „Umetnost na dlanu” koji će biti održan u Fabrici i Birou, festivalu uličnog plesa Groovin’ i cirkuskim radionicama i performansima „Uravnoteži se! Cirkusom do balaNSa?” u Kulturnoj stanici Liman i Limanskom parku, projektu „Povezivanje kroz modu” u Fabrici, gde će se predstaviti mladi dizajneri i dizajnerke, kao i u okviru performansa „Écoute/Expansion” francuske koreografkinje Kico Diboa, u sali kompanije NIS.

Svi programi „Zastava budućnosti” besplatni su, osim performansa „Écoute/Expansion” za koji karte možete kupiti na svim Gigstix prodajnim mestima,

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju