SOLIDARNOST NA VELIKOJ SCENI – UMETNICI I MOZZART ZAJEDNO U HUMANOJ MISIJI

Promo

16. 04. 2022. u 16:00

SPEKTAKULARNIM izvođenjem predstave "Igraj sa mnom" kompanije Balet džez Montreal sa pesmama i poezijom Leonarda Koena završen je 19. Beogradski festival igre.

СОЛИДАРНОСТ НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ – УМЕТНИЦИ И MOZZART ЗАЈЕДНО У ХУМАНОЈ МИСИЈИ

Foto: Promo

Prethodno je publika imala priliku da uživa u jubilarnom 50. FEST-u. Oba događaja podržala je kompanija Mozzart, koja je u saradnji sa kulturnim radnicima nastavila da organizuje humanitarne akcije.

Predstavnici Beogradskog festivala igre su kroz saradnju sa novim partnerom ove godine došli na ideju da jedno izvođenje predstave „Potkrovlje“ koja se bavi mnogim ženskim pitanjima, bude posvećeno štićenicama Sigurnih kuća. Kompanija Mozzart je odavno u javnosti prepoznata kao borac za rodnu ravnopravnost i zajedno sa poznatim ličnostima širi poruku „Stop nasilju nad ženama“. Koordinatorke Sigurnih kuća izrazile su zahvalnost i istakle da ovakve akcije predstavljaju veliki korak u teškom procesu oporavka i socijalizacije žrtava nasilja.

Zahvaljujući partnerstvu Mozzarta i CEBEF-a, prošle godine je na neonatološko odeljenje u Višegradskoj stigao novi inkubator, a sada će biti nastavljena velika akcija opremanja ustanova koje zbrinjavaju najmlađe pacijente.

Publika je uživala u sjajnim filmovima na PostFESTum-u, a ujedno je učestvovala u humanoj misiji. Za svaku prodatu kartu, kompanija Mozzart izdvajala je sredstva za pomoć dečjim klinikama u Srbiji, pa je ukupan fond povećan za više od pola miliona dinara.

Foto: Promo

- Kao kompanija koja redovno podržava velike kulturne manifestacije, a svake godine izdvaja značajna sredstva i za pomoć zdravstvenom sistemu Srbije, logično je bilo da sa našim partnerima iz CEBEF-a ponovo organizujemo veliku akciju. Bolnice u kojima se leče najmlađi pacijenti uvek su u vrhu naših prioriteta i zato smo nastavili sa opremanjem dečjih klinika. Zahvaljujući velikom odzivu publike na PostFESTum-u, fond je još više uvećan - naglasio je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija u Mozzart-u.

PROJEKTI SA UDUS-OM

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću nastavio je da daje podršku Udruženju dramskih umetnika Srbije (UDUS). Partnerstvo kompanije Mozzart i UDUS-a sada je krunisano i Protokolom o saradnji, a u planu je i mnogo novih projekata i aktivnosti, kao što je bila humanitarna predstava Balkanski špijun.

- Umetnost je važna i iznad svega, ona nas unapređuje. Čoveka može samo umetnost da oduševi jer ona hrani dušu. Bitno je da kompanije to prepoznaju i da umetnicima obezbede bolje mogućnosti za život, pre svega za lečenje. Sve ovo se radi zbog publike, da bi ona više dobila i od umetnosti i od umetnika. Mozzart je to prepozanao i nadamo se da će sa nama učestvovati u ostvarenju dobrih projekata - saopšteno je iz UDUS-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri