POBEDNIK KRSTOVIĆ: Završene glumačke svečanosti u Požarevcu

D. N.

11. 04. 2022. u 23:07

ZA najboljeg glumca Glumačkih svečanosti "Milivoje Živanović" u Požarevcu proglašen je Miodrag Miki Krstović, za tumačenje uloge Miloša u predstavi "Cement Beograd", u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta.

ПОБЕДНИК КРСТОВИЋ: Завршене глумачке свечаности у Пожаревцу

Foto CZK Požarevac

Ovu odluku jednoglasno je doneo žiri u sastavu: rediteljka Tanja Mandić Rigonat, scenograf Miodrag Tabački i glumac Branko Cvejić.

- Telesnom ekspresijom, svakim gestom, govorom koji luta od prostora trenutaka svesnog postojanja do demencijom razorene psihe, Krstović nas vodi do onog najdragocenijeg u pozorištu, do zaumnog, neizrecivog, onoga što je izvan reči a pripada metafizičkom univerzumu scenske umetnosti - navedeno je u obrazloženju žirija.

Kao nagrada, Krstoviću je pripala statueta Milivoja Živanovića (1900-1976), rad vajara Jovana Soldatovića, i 250.000 dinara. Osim njega, u konkurenciji za ovogodišnju glavnu nagradu bilo je još petoro pobednika večeri: Vojin Ćetković (JDP), Strahinja Blažić (Madlenijanum teatar), Olga Odanović (NP Beograd), Jelana Stupljanin (Atelje 212) i Marko Marković (SNP Novi Sad). U čast pobednika, na zatvaranju festivala prikazana je predstava "Berači snova", u izvođenju glumaca Zvezdara teatra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju