MOJA ENERGIJA MI JE NAJVEĆI ADUT: Sanja Batar, voditeljka vesti u jutarnjem programu na TV Prva

Marina JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

09. 03. 2022. u 14:18

ŠARMANTNU voditeljku vesti, Sanju Batar, već godinu dana, četvrtkom, petkom i vikendom, pratimo u Jutarnjem programu na televiziji Prva.

МОЈА ЕНЕРГИЈА МИ ЈЕ НАЈВЕЋИ АДУТ: Сања Батар, водитељка вести у јутарњем програму на ТВ Прва

Foto Prva

Energija i vedrina koje krase ovu tridesetogodišnjakinju, majku Mladena (5) i Milice (3,5), nisu mogle da prođu nezapaženo, ni kod urednika na televiziji.

- Smatram da je ta moja energija i moj najveći adut, mada su mi pojedini urednici govorili da moram malo da je "stišam". Ali to je nešto što čovek ne može da sakrije, niti da izbaci iz sebe. A s druge strane, smatram da je ona najvažnija, jer nas čini jedinstvenim - priča, za "Novosti", diplomirani ekonomista i nesuđeni oficir policije, koja je karijeru započela pre osam godina na TV Kopernikus.

- Već treći dan, počela sam da radim vremensku prognozu i priloge. Urednica Snežana Đorđević mi je rekla da smatra da sam ja za informativu, mada je mene zanimala kultura.

Tada sam imala 21 godinu i, po mom mišljenju, bila sam premlada za vesti. Ali, s vremenom, sve na čemu radite i što učite, kasnije vam ne predstavlja neki veliki problem.

Profesionalni put odveo je Sanju dalje, na TV Ras i B 92. - Kada sam jednom vodila večernje vesti na B92, urednik Igor Šanjević sa TV Prva, rekao mi je da mu se dopalo kako radim. A ja sam mislila da vesti u pola jedan noću, niko ne gleda. Posle dva dana sam dobila mejl da ću voditi vesti na Prvoj.

Naša sagovornica nam je priznala da i uveče pred spavanje, ne može da se otrgne od razmišljanja o nekim tragičnim događajima.

- Najteže mi je kada moram da saopštavam vesti o nesrećama, tragedijama sa decom, nasilju u porodici... Imam utisak da tada prevaziđem svoje mogućnosti, u smislu da mi se duša raspada, dok gledam da ostanem smirena u studiju. To me najviše pogađa i tri dana o tome razmišljam.

Ni pozitivna trema, priča nam voditeljka, nikada je ne napušta.

- Drago mi je što je sada pozitivna, jer u početku je to bio strah da će "nešto" da se desi.

Mada uvek može da se pogreši, najzanimljivije mi je što nikada ne pogrešim na reči koju ne znam, već na onoj koju znam, jer se tada najviše opustim.

Sanja nam je, na kraju razgovora, otkrila da su joj uzori Rada Đurić i Goran Dimitrijević, koji joj imponuju i energetski i profesionalno. Najvažnijim, ipak, smatra podršku kolega i koleginica.

- Ako dođem umorna na posao, a oni su energetski pozitivni, mogu da letim u studiju i da iznesem vesti fantastično.

SAŠA ĐORĐEVIĆ

SANjA Batar nam je otkrila i zašto obožava košarku.

- Taj sport je u skladu sa mojom energijom i budi u meni sve ono što sam ja zapravo. Često sam išla na utakmice FMP sa mojim sestrićem Todorom Tomaševićem, koji je tamo trenirao. Kada se naša reprezentacija 2019. pripremala za Svetsko prvenstvo, na Kopaoniku, uzela sam izjave od svih košarkaša, a Saša Đorđević je dao kolektivnu izjavu na konferenciji za novinare. Prišla sam mu i pitala ga da mi da izjavu samo za TV Ras.

Najpre se nećkao, ali je na kraju ipak pristao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista