"PROLEĆNA PESMA" U KULTURNOM CENTRU BEOGRADA: Projekcija nagrađivanog filma rediteljke Natalije Avramović

D.B.M.

08. 02. 2022. u 13:09

SPECIJALAN projekcija nagrađivanog filma rediteljke Natalije Avramović "Prolećna pesma" održaće se u četvrtak u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

ПРОЛЕЋНА ПЕСМА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Пројекција награђиваног филма редитељке Наталије Аврамовић

FOTO: Promo

Posle projekcije publika će imati priliku da razgovara sa autorskom ekipom među kojima će biti glumci: Mihaela Stamenković, Ivan Đorđević Džudi, Danica Maksimović, Milan Kolak, Gavrilo Avramović, Mia Radovanović, scenarista Ljubinka Stojanović, producent Nada Savić, kompozitor Marko Matović i rediteljka Natalija Avramović.

Film prati Petru, mladu rediteljku, samohranu majku, koja pokušava da normalizuje svoj život posle razvoda. Sprema se da snimi film o pesnikinji Desanki Maksimović. Očeva smrt uzburka u njoj osećanja kojih nije bila svesna. Biva pozvana na proslavu 15 godina mature u rodnom gradu, a i njena najbolja prijateljica se venčava na Adi Bojani. Pošto se veže za Vuka, njen život postaje emocionalno-seksualni rolerkoster koji je vodi do katarze, oslobađanja savesti i spremnosti da raširi krila.

"Prolećna pesma" je do sada imala veoma uspešan festivalski život. Za najbolju žensku ulogu nagrađena je Mihaela Stamenković na Festivalu del Cinema d'IDEA u Rimu i Filmskom festivalu u Sopotu. Na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji film je ovenčan trećom nagradom za scenario i Specijalnom nagradom žirija novinara i filmskih kritičara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a