SASTANAK MINISTARKI KULTURE SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE: Zajednički cilj očuvanje kulturnog i nacionalnog identiteta

M.A.K.

02. 02. 2022. u 16:47

NASTAVAK intenzivnih odnosa Srbije i Republike Srpske, kroz jačanje institucionalne saradnje u svim oblastima kulture i umetnosti, kao i mobilnost umetnika, bio je tema razgovora na sastanku potpredsednice vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković sa ministarkom prosvete i kulture RS Natalijom Trivić.

САСТАНАК МИНИСТАРКИ КУЛТУРЕ СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Заједнички циљ очување културног и националног идентитета

Foto promo MKI

Dogovoreno je potpisivanje Memoranduma o razumevanju između dva ministarstva o saradnji u oblasti filmske umetnosti i drugog audiovizuelnog stvaralaštva i Memoranduma o saradnji za period do 2026.

Prema rečima Maje Gojković dobra saradnja dva ministarstva potvrđena je na realizaciji projekta revitalizacije rodnog mesta Branka Ćopića u Hašanima "Bašta sljezove boje".

Ona je rekla da je donacija Srbije značajna jer će se završiti kompletna infrastruktura kako bi se u što kraćem periodu osposobio ovaj ambijent za edukativnu, kulturnu i turističku destinaciju.

Obe ministarke istakle su važnost negovanja kulture sećanja, kroz značajne projekte kakva je multimedijalna izložba posvećena Jasenovcu i žrtvama ovog logora.

Gojkovićeva je naglasila da je zajednički cilj očuvanje kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda i na tome će se zajedno raditi i ubuduće, u čemu važnu ulogu imaju manifestacije  "Dani Srbije u Srpskoj", i " Dani Srpske u Srbiji".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a