POKUŠAJTE DA UTIŠATE BUKU OKO VAS: Sara Ramirez, Če Dijaz u seriji "I tek tako", naslednici "Seksa i grada"

BOJANA JOVANOVIĆ

16. 01. 2022. u 10:38

MADA je bila osam godina u braku sa muškarcem, Rajanom Deboltom, Meksikanka Sara Ramirez naknadno se deklarisala kao nebinarna osoba, promenila svoj dotadašnji, donekle ženstveni, imidž dugokose crnke, po kom je najviše i znamo iz serije "Uvod u anatomiju" - igrala je Kali, doktorku Kaliope Tores, sećate se. Možda da to nije uradila ne bi ni dobila ulogu na isti način rodno deklarisane Če Dijaz u seriji "I tek tako", "naslednici" "Seksa i grada".

ПОКУШАЈТЕ ДА УТИШАТЕ БУКУ ОКО ВАС: Сара Рамирез, Че Дијаз у серији И тек тако, наследници Секса и града

Foto HBO

Razvoj ovog nadasve zanimljivog lika, koji stoji rame uz rame sa Keri, Šarlotom i Mirandom, možemo pratiti iz četvrtka u četvrtak, kada nove epizode serije "I tek tako" stižu na HBO GO. U međuvremenu, da biste malo više saznali o Ramirezovoj, donosimo vam ekskluzivni intervju upravo sa njom. Za početak, evo šta nam je rekla o svom liku:

- Če Dijaz je meksičko-irsko-američka nebinarna (osobe čiji rodni identiteti nisu isključivo muški ili ženski, prim aut. i sebe pominju kao "oni") biseksualka. Oni su neko ko govori svoju istinu, bez izvinjavanja. Neko ko inspiriše ostale likove da preispitaju svoje unutrašnje samougnjetavanje. Pametni su, zabavni i dinamični, imaju veliko srce i prisutnost.

Kakav je bio osećaj kada ste se pridružili toliko omiljenoj i ogromnoj seriji kao što je ova?

- Bilo je uzbudljivo. Očigledno je reč o velikoj časti koja mi je ukazana, i zaista sam zahvalna na tome. Svi su veoma zabavna, divna, prelepa ljudska bića sa kojima bi, i za koje, trebalo raditi.

Da li ste bili obožavateljka originalne serije "Seks i grad"?

- O, da! Preselila sam se u Njujork ranih 90-ih godina prošlog veka, da bih otišla na koledž. Čim je serija "izašla", pogledala sam je. Kao glumica koja je tek počinjala karijeru, sanjala sam o tome da ću možda jednog dana gostovati u emisiji - igrala bih i drvo u pozadini, uopšte nije bilo važno šta. Kad se serija završila, pomislila sam - ništa od tog sna. Onda je prošlog januara stigao ovaj neverovatni poziv i sastanak preko "Zuma" sa Majklom Patrikom Kingom (rediteljem i scenaristom serije, prim. aut.) Kao što i sami možete zamisliti, bila sam ushićena i oduševljena, i još sam. Još osećam kako polako tonem u misao da se sve ovo zaista i dogodilo.

Foto HBO

U jednoj sceni izvodite stend-ap sa Keri, Šarlot i Mirandom u gomili ljudi. Kakav je to bio osećaj?

- Zapravo, tu scenu sam snimila prvog dana kada sam došla na posao. Bilo je to kao da su me ispalili iz topa. Sećam se da je tog jutra bilo nekih promena u pisanju, u poslednjem trenutku, pa sam se osećala kao da se vozim na rolerkosteru. Bilo je nadrealno i uzbudljivo. Hvala Bogu, bila sam pod brižnim vođstvom Majkla Patrika Kinga, koji je imao toliko poverenja u mene i bio tako ohrabrujući i podržavajući. Osećala sam da je moguće da uradim nešto pogrešno, što je opasno, ali sam se istovremeno osećala vrlo cenjenom.

Verovala sam da u sebi imam ono što je potrebno da bismo ispričali ovu priču i predstavimo publici jedan nebinarni lik. Očigledno, nebinarna zajednica nije jedinstvena. A moj lik nije tu da bi se svi osećali predstavljeno i odobreno. On je tu samo da bi bio ono što jeste. Dakle, ovo je jedna reprezentacija i važno je to zapamtiti. Ali je, svakako, reč o veoma zabavnom karakteru za igranje.

Sa Sintijom Nikson, Foto HBO

Ako pojedini gledaoci budu inspirisani pričom iz serije i požele da promene svoj život, šta biste im savetovali?

- Pokušajte da utišate buku oko vas i zaputite se u sebe. Zato što duboko u sebi znate ko želite da budete. Može biti zaista strašno to preispitivanje sebe, posebno ako ste ušli u kolotečinu života za koju ste mislili da će vas usrećiti. A sada otkrivate da možda želite drugačije stvari. Želite nešto drugačije, nešto više. Želite da pokažete da ste autentičniji nego što ste bili. Promena može da bude vaš najveći saveznik. Trebalo bi da pogledate ko čini vaš sistem podrške, kao i narative koje sebi govorite, a drže vas u kolotečini. I zaista preuzmete odgovornost za te izbore i ono što mislite o sebi. I kako vas to razmišljanje vodi do donošenja određenih odabira. Dakle, sve je u preuzimanju odgovornosti za sebe. Mada promena može biti zastrašujuća, neophodna je da bismo dalje "rasli". Nemojte da se plašite ni narativa koje čujete u svetu, posebno ako imate 40 ili 50 godina. Nikad nije kasno da ponovo otkrijete ko ste. Oslonite se na ljude koji vas zaista vole, poznaju i navijaju za to da živite svoje najautentičnije "ja". Potrebno je mnogo prisutnosti da biste se zaista oslobodili u spoljnom svetu. Svet može biti veoma destruktivan. Zato su vam potrebni energija i napor, razmišljanje, briga i akcija. Ali, svako je vredan tome da se posveti sopstvenom rastu i evoluciji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CIRKULARNI GRADOVI: Prilika za lepšu budućnost