JADRANKA JOVANOVIĆ PREMIJERNO KAO ORFEJA : U operi "Orfej i Euridika" Narodnog pozorišta u Beogradu

V.V.S.

07. 12. 2021. u 15:24

OPERA Kristofa Vilibalda Gluka "Orfej i Euridika" (u režiji Aleksandra Nikolića) na repertoaru je u sredu, 8.decembra, na Velikoj sceni nacionalnog teatra, a prvakinja Jadranka Jovanović nastupiće premijerno u ulozi Orfeja.

ЈАДРАНКА ЈОВАНОВИЋ ПРEMИЈЕРНО КАО ОРФЕЈА : У опери Орфеј и Еуридика Народног позоришта у Београду

foto:Milena Anđela

Reč je o najnovijoj operskoj produkciji kuće, čija je premijera održana 23. juna, kojom diriguje Dijana Cvetković. U ulozi Euridike nastupa Nevena Bridžen, a Amora tumači Sofija Pižurica.

Delo je zasnovano na mitu o Orfeju i Euridiki, priči koja govori o ljubavi i gubitku, ali i o tome koliko je neko spreman da se žrtvuje za svoju ljubav. Učestvuju Hor, Orkestar i Balet Narodnog pozorišta. Scenografiju je uradila Dunja Kostić, a kostime Katarina Grčić Nikolić.Koreograf je Aleksandar Ilić.

Ovo je tek druga postavka tog operskog remek-dela u Narodnom pozorištu u Beogradu. "Orfej i Euridika" prvi put premijerno je izvedena u nacionalnom teatru 1959. godine, pod dirigentskom upravom Oskara Danona, u režiji i koreografiji Ani Radošević, a u podeli su bile Biserka Cvejić (Orfej), Dobrila Bogošević (Euridika) i Sofija Janković (Amor).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)