MONOGRAFIJA I IZLOŽBA: Povodom pola veka stvaralaštva akademskog slikara Dragoslava Živkovića u Galeriji RTS-a

V.V.S.

24. 11. 2021. u 17:46

IZLOŽBA "Kosmološke slike zbilje i uobrazilje Dragoslava Živkovića" i promocija monografije njegovih dela, održaće se u četvrtak 25. novembra, u Galerija RTS-a.

МОНОГРАФИЈА И ИЗЛОЖБА: Поводом пола века стваралаштва академског сликара Драгослава Живковића у Галерији РТС-а

Galerija RTS-a

Ovaj događaj organizovan je povodom pedeset godina stvaralaštva akademskog slikara Dragoslava Živkovića i četrdeset godina rada Zavičajnog muzeja Knjaževac, u okviru projekta "Dragoslav Živković - priča o zavičaju" koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Projekat je podrazumevao i publikovanje monografije dela Dragoslava Živkovića, kapitalno delo u izdanju Zavičajnog muzeja Knjaževac, koje će biti predstavljeno na otvaranju izložbe.

O značaju slikarstva Dragoslava Živkovića i monografije, govoriće Nikola Mirkov, predsednik Saveta za likovno stvaralaštvo Galerije RTS-a, Đorđe Kadijević, reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar, Nebojša Bradić, pozorišni reditelj, Dragan Jovanović Danilov, likovni kritičar i esejista, i Milena Milošević Micić, muzejska savetnica istoričarka umetnosti.

U toku trajanja izložbe publika će moći da pogleda i dokumentarni film o umetniku autora Miloša Jeremića, kao i kratki video zapis - vođenje kroz izložbu za gluve ili osobe oštećenog sluha na znakovnom jeziku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)