KUSTURICI "BEOGRADSKI POBEDNIK": Velikom reditelju nagrada 50. FESTA za izuzetan doprinos filmu

A. P.

21. 11. 2021. u 19:30

REDITELj Emir Kusturica dobitnik je prestižne nagrade "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, koja će mu biti uručena na predstojećem, jubilarnom, 50. Festu.

КУСТУРИЦИ БЕОГРАДСКИ ПОБЕДНИК: Великом редитељу награда 50. ФЕСТА за изузетан допринос филму

Foto: ISKRA

Ovo je najavio Jugoslav Pantelić, umetnički direktor Festa i direktor Jugoslovenske kinoteke na otvaranju ciklusa "Velikani svetskog filma" u Kinoteci, posvećenog upravo Kusturici.

Povod ove retrospektive je 40 godina od premijernog prikazivanja filma "Sjećaš li se Doli Bel", a pred publikom su i svi ostali filmovi ovog velikana.

Jubilarno izdanje Festa, kako je najavio Pantelić, biće održano od 25. februara do 5. marta 2022. godine.

Podsetivši da je slogan prvog Festa bio "Hrabri novi svet", predsednik Saveta Festa Ivan Karl je saopštio da će, s obzirom na koronu i sve izazove kojima smo okruženi, slogan 50. Festa biti "Novi hrabri svet".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)