POČETAK SA "SOFIJOM": Nova sezona Bitef teatra pod sloganom "Na ivici - drugi deo"

V.V.S.

01. 11. 2021. u 18:55

NOVU sezou Bitef teatra obeležiće i prvi naslov na repertoaru kuće: premijera predstave "Sofija" (7.novembra) plesnog teatra renomiranog nemačkog koreografa Feliksa Landerera.

ПОЧЕТАК СА СОФИЈОМ: Нова сезона Битеф театра под слоганом На ивици - други део

Bitef teatar

Dramaturg Filip Vujošević najavio je sezonu pod sloganom "Na ivici - drugi deo" , koja će se baviti pojmovima transhumanizma I posthumanizma, što su bile i glavne teme nedavno završenog Bitef festivala. U okviru ove pozorišne godine će se, pored Landererove, održati i premijere predstava "Adresa svemir - nekoliko poruka"( u režiji Anje Suše), "Aparati" u postavci Nikole Isakovića i "Prada" u rediteljskom čitanju Sanje Mitrović.

Feliks Landerer govorio je o svojoj predstavi "Sofija" koja se bavi veštačkom inteligencijom i ispituje mogućnost da svi u budućnosti budemo zamenjeni mašinama. On je, poredeći iskustvo rada u Beogradu sa iskustvomrada u drugim zemljama (Nemačka, Brazil, SAD) konstatovao da plesači u Srbiji rade u neuporedivo težim okolnostima, pa je njegovo iznenađenje njihovom neverovatnom posvećenošću i profesionalnošću utoliko i veće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024