FINALE LETNJE FILMSKE ŠKOLE BINE: Pred kamerama - arhitektura

M.A.K.

24. 09. 2021. u 18:17

POSLEDNjEG dana Letnje filmske škole Beogradske internacionalne nedelje arhitekture, u nedelju, 26. septembra u 16 časova, u Kulturnom centru Beograda, biće prikazani filmovi nastali tokom desetodnevne radionice.

ФИНАЛЕ ЛЕТЊЕ ФИЛМСКЕ ШКОЛЕ БИНЕ: Пред камерама - архитектура

BINA

Program je deo evropskog projekta The Future Architecture Platform ("Paltforma buduće arhitekture") , pod nazivom  If These Walls Could Talk ("Kad bi ovi zidovi govorili"). Tema radionice organizovane sa Računarskim fakultetom iz Beograda, Festivalom arhitekture iz Kopenhagena , MAXXI muzejem iz Rima i Trijenalom arhitekture iz Osla, bila je zgrada Doma štampe.

Namera organizatora je da se učesnici radionice upoznaju sa objektom, njegovom arhitekturom, istorijom, sadržajima i korisnicima i u kratkoj filmskoj formi daju svoj doživljaj, komentar trenutnog stanja ili sugestiju njegovih potencijala u budućnosti. Radionica je bila posvećena produkciji kratkih filmova i video-radova kojima se sagledavaju i analiziraju raznovrsni potencijali filma i filmskog jezika za istraživanje arhitekture i njenih višeslojnih značenja.

BONUS VIDEO - Dan zastave uz viteške borbe

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024