"DANI SRPSKE U SRBIJI": Gostovanje banjalučke predstave "Stranci u noći" u niškom Narodnom pozorištu

V.V.S.

20. 09. 2021. u 18:56

PREDSTAVA "Stranci u noći" Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke gostuje na sceni Narodnog pozorišta Niš, u ponedeljak 27. septembra, u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji". Autor je Ana Đorđević, a Slađana Kilibarda potpisuje adaptaciju dramskog teksta i režiju predstave. Pisana je po motivima višestruko nagrađivanog italijanskog filma "Potpuni stranci" .

ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ: Гостовање бањалучке представе Странци у ноћи у нишком Народном позоришту

Narodno pozorište Niš

- "Stranci u noći" nisu samo puki prikaz uticaja razvoja tehnologije (u konkretnom slučaju mobilnih telefona i društvenih mreža) na međuljudske odnose. Oni su minuciozni portret ogoljenosti i samoće današnjeg modernog sveta. S partnerom ili solo, s potomstvom ili bez njega, ljubav kao iskonska potreba za pripadanjem, modernom čoveku postaje teren iskliznuća. Strah od iskrenog pripadanja pretvara se u strah od života kao takvog. Zato je lakše navući masku i biti neko drugi, otporan, neranjiv i svemoguć -ističe rediteljka Slađana Kilibarda.

Igraju Slađana Zrnić, Nikolina Friganović, Miljka Brđanin,Boris Šavija, Željko Erkić, Vladimir Đorđević, Rok Radiša i Sofija Ristić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju