FILM "TOMA" PRIKAZAN U BEOGRADU: Ovacije i suze na premijeri u Sava centru (FOTO)

Tanjug

16. 09. 2021. u 00:45

FILM "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića nagrađen je višeminutnim ovacijama večeras na beogradskoj premijeri u rasprodatoj velikoj dvorani Sava centra.

ФИЛМ ТОМА ПРИКАЗАН У БЕОГРАДУ: Овације и сузе на премијери у Сава центру (ФОТО)

Foto: Tanjug/ J. Ilić

Nakon završetka prikazivanja filma, publici u dvorani su se poklonili, burnim aplauzima nagrađeni, Bjelogrlić, glumci Milan Marić, Tamara Dragičević, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Milan Kolak, Paulina Manov, Petar Benčina i drugi.

Na beogradskoj premijeri "Tome", među ostalim članovima ekipe, naklonili su se kompozitor i koproducent Željko Joksimović, koscenarista Nikola Pejaković, kao i folk pevač Aco Pejović koji je u filmu dao svoj glas u izvođenjima Zdravkovićevih pesama.

Posetioci su tokom prikazivanja vrlo emotivno reagovali na brojne scene filma o životu kompozitora i pevača narodne muzike Tome Zdravkovića (1938-1991), i aplauzima su kao na koncertu pozdravljali kada bi se začuo neki od njegovih velikih hitova.

U filmu, u kome Marić igra Zdravkovića, mogu se čuti, između ostalih, "Za LJiljanu" i "Šta će mi život", koju je muzičar bio poklonio koleginici Silvani Armenulić (1939-1976), koju tumači Tamara Dragičević.

Članovi filmske ekipe došli su starim autobusom, iz epohe u kojoj se odigrava "Toma", i potom preko crvenog tepiha ušli na premijeru u Sava centar, koji je u postupku renoviranja i jednokratno je otvoren samo večeras.

Film je premijerno prikazan na nedavnom Sarajevo film festivalu i potom na Filmskim susretima u Nišu, gde su nagrade osvojili Marić, Dragičević, Kuzmanović i Marković, a bioskopsko prikazivanje počinje od 16. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)