NAGRADA ZA DADOV U SARAJEVU: Gran pri za "Životinjsku farmu"

J.D.

13. 09. 2021. u 22:30

OMLADINSKO pozorište „Dadov” osvojilo je gran-pri za najbolju predstavu na 9. Internacionalnom festivalu srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva „Juventafest” u Sarajevu.

НАГРАДА ЗА ДАДОВ У САРАЈЕВУ: Гран при за Животињску фарму

Privatna arhiva

Predstava „Životinjska farma” ispraćena je ovacijama, a publika u Pozorištu mladih uživala je u njihovoj dominaciji na sceni. Scenografija, režija, kostimografija i gluma bili su na visini zadatka.

Priču o pobuni i reformi na farmi, kojom životinje dolaze na vlast i donose sedam zapovesti, režirao je Darijan Mihajlović, a nagrađena je, sasvim zasluženo, dugotrajnim aplauzom, ovacijama i nagradom za najbolju predstavu.

Sa ostalim učesnicima, i glumci beogradskog pozorišta ponovo će izaći pred publiku i predstaviti kreativni rad nastao tokom četvorodnevne radionice „Juventafesta”. Prezentacije radionica maske, savremenog plesa, lutkarstva i forum teatra, pokazale su to prethodne festivalske godine, takođe su važan deo festivala koji je veoma posećen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju