STIVI VONDER GLAVNA ZVEZDA: U borbi za besplatne vakcine i protiv siromaštva i Kajli Minog, DŽej Lo, Elton DŽon, Metalika...

Tanjug

10. 09. 2021. u 00:39

POZNATI američki pevač Stivi Vonder biće glavna zvezda 24-časovnog živog događaja u Los Anđelesu u organizaciji Global sitizena, sa ciljem da se podigne svest o siromaštvu, klimatskim promenama i potrebi da se podeli što više kovid vakcina širom sveta.

СТИВИ ВОНДЕР ГЛАВНА ЗВЕЗДА: У борби за бесплатне вакцине и против сиромаштва и Кајли Миног, Џеј Ло, Елтон Џон, Металика...

Foto: AP

Zvaničnici Global sitizena objavili su danas da će Vonder biti među nekoliko izvođača u SAD, među kojima su još i H.E.R, Adam Lambert i Demi Lovato, a događaj će se održati u Grčkom teatru 25. septembra u Los Anđelesu, preneo je AP.

- Čast mi je i zadovoljstvo što ću činiti deo performansa sa svim tim izvođačima. Odradićemo svoj deo u podizanju svesti o globalnom zagrevanju, gladi, i pevaćemo o jedinstvu širom sveta - rekao je Vonder.

Londonski deo lajnapa će uključivati izvođače kao što su Djuran Djuran, Kajli Minog, Maneskin, Najl Rodžers end Čik i Ran''n''Boun men.

Organizacija Global sitizen uz pomoć poznatih umetnika poziva svetske lidere, filantrope i razne organizacije, da urade svoj deo posla kako bi pomogli svetu, sa osnovnom idejom da nečiji identitet prevazilazi geografske ili političke granice.

Ovog puta Global sitizen želi od administracije američkog predsednika DŽozefa Bajdena da podeli najmanje 350 miliona doza najsiromašnijim zemljama sveta do kraja septembra.

Događaj Global sitizen lajv će se održati na nekoliko kontinenata.

Osim u Los Anđelesu i Londonu, performansi će se izvesti i u NJujorku, Parizu, Sidneju, Rio de Žaneiru i nigerijskom Lagosu, a na raznim lokacijama nastupiće DŽenifer Lopez, Bili Ajliš, Ed Širan, Koldplej, Ašer, Lizo, Elton DŽon, Metalika, Kamila Kabeljo i Blek ejd pis.

Događaj će početi da se emituje na britanskom "Bi-Bi-Siju" 25. septembra i na američkom "Ej-Bi-Siju", dan kasnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)