ISPOVEST SVEŠTENIKU NAPISANA NA MOBILNOM: Promocija neobične knjige održana u Jagodini

Z. GLIGORIJEVIĆ

03. 09. 2021. u 19:44

DIJANA Ertl iz Minhena sinoć je u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini predstavila svoju knjigu „Tajna rajskih vrtova“.

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНИКУ НАПИСАНА НА МОБИЛНОМ: Промоција необичне књиге  одржана у Јагодини

Foto: KK „Đura Jakšić“

Zanimljivo da knjiga, zapravo, predstavlja ispovest svešteniku, koju je napisala na mobilnom telefonu. Kako je spas od svakojakih nedaća, ova sada uspešna poslovna žena našla u duhovnom svetu, koji joj je sada životni smisao, odlučila je da svoja učenja o religiji i duhovnosti, podeli i sa drugima kroz svoju knjigu „Tajna rajskih vrtova“, koja je objavljena u tri toma.

- Pre nego što sam počela da pišem knjigu, bila sam ateista, dete sam komunizma i nisam verovala u duhovni svet. Za mene je postojao samo materijalni svet, koji većina i danas poznaje. Posle raznih dešavanja, počela sam da istražujem različite religije i čitam naučna istraživanja. Počela sam da shvatam da duhovni svet postoji – rekla je Dijana.

Dijana je rođena u Zavidovićima u Bosni i Hercegovini, a danas živi i radi u Minhenu. Kako se bavi i slikarstvom, tokom promocije njena umetnička dela, koja su takođe inspirisana spoznajom duhovnosti, bila su izložena na zidovima Književnog kluba “Đura Jakšić”.

O knjizi je na promociji govorila književnica Dragica Šreder, koja je knjigu sa nemačkog prevela na srpski jezik. Odlomak iz knjige pročitao je Milić Nikodijević. U muzičkom delu programa nastupili su mladi frulaš i saksofonista Stefan Dugalić, dok je Anđela Trajković, otpevala nekoliko pesama.

Događaj je privukao veliku pažnju javnosti, a autorka već za sledeću godinu najavljuje novi, četvrti tom knjige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SUSRET KRAJ PATRIJARHOVE BOLNIČKE POSTELJE: Pavle je u jednom trenu otvorio oči i digao ruku - prekretnica u Novakovoj karijeri