PENELOPE NA MOSTRI: Večeras svečano otvaranje 78. filmskog festivala u Veneciji

A. P.

01. 09. 2021. u 09:12

FILMSKI festival u Veneciji, najstarija filmska smotra na svetu, vraća se večeras u velikom stilu, po 78. put.

ПЕНЕЛОПЕ НА МОСТРИ: Вечерас свечано отварање 78. филмског фестивала у Венецији

Madres paralelas / Foto Festival Venecija

U jakoj konkurenciji za ovogodišnjeg Zlatnog lava učestvuje 21 film, a trku će večeras proglasiti otvorenom novo čedo Pedra Almodovara Madres paralelas, u kojoj se španski oskarovac vraća svojoj najdražoj temi - ženama - i svojoj najdražoj glumici - Penelope Kruz.

Venecija sve više jača uticaj u filmskom svetu, a pobednici ovog festivala poslednjih sezona dominiraju na ceremoniji dodele Oskara. Zato i ne čudi što se neki od najočekivanijih ostvarenja prikazuju premijerno upravo na Mostri. U takmičarskom programu tako će se naći SF avantura Denisa Vilneva Dune, biografska priča "Spenser" Pabla Laraina o Lejdi Di, sa Kristen Stjuart u naslovnoj ulozi.

Za Zlatnog lava boriće se i veteran Ridli Skot sa istorijskom dramom The Last Duel, u kojoj se Met Dejmon i Ben Aflek vraćaju kao scenaristi i glumci, prvi put od hvaljenog filma "Dobri Vil Hanting". U konkurenciji su i oskarovka Džejn Kempion sa dramom Power of the Dog, Edgar Rajt sa psihološkim trilerom Last Night in Soho, rediteljski debi poznate glumice Megi Gilenhal "Izgubljena ćerka", Pol Šreder sa svojim novim filmom "Brojač karata" i mnogi drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna